Special Olympics World Winter Games 2021.

september 14, 2019 - 7:00 f m

World Winter Games kan vinna lokalt pris: ”Fantastiskt roligt”

Special Olympics World Winter Games är en av finalisterna när Swedavias exportpris delas ut på Guldgalan i Östersund.

I början av november är det dags för Guldgalan, en gala som hyllar näringslivet i Jämtland och Härjedalen. Där är Special Olympics World Winter Games Sweden – som arrangeras i Åre och Östersund 2021 – en av tre finalister till Swedavias exportpris.

– Det känns fantastiskt roligt! Vi är väldigt glada för att Swedavia och de andra tunga aktörer som står bakom Guldgalan ser vilken möjlighet Special Olympics World Winter Games har att skapa positivt genomslag för Region Jämtland Härjedalen i ett internationellt perspektiv. Vi hoppas att nomineringen ska ge oss möjlighet att skapa ännu större uppmärksamhet och engagemang för spelen i det lokala näringslivet, säger Gerda Tjernström Nilsson, projektledare för vinterspelen.

De andra finalisterna är Fjällnäs est. 1882 och Midland Scandinavia. Fjällnäs est. 1882 är Sveriges äldsta högfjällshotell och Midland Scandinavia beskrivs som en destinationsspecialist.

Priset delas ut till en person, ett företag eller ett projekt i regionen som skapat ”exportmogna produkter som ger ökad internationell trafik”.

Vinnaren presenteras den 7 november och i potten ligger marknadsplats på Åre Östersund Airport under ett år, med synlighet till över en halv miljon passagerare.

Nyhetsarkiv