Special Olympics World Winter Games Sweden 2021 nominerat till Svenskan Designpriset.

september 14, 2020 - 6:00 f m

Rösta fram Special Olympics World Winter Games 2021 till Svenska Designpriset

Din röst kan ge Special Olympics World Winter Games 2021 guld när Svenska Designpriset ska delas ut. I dag öppnar röstningen till det ärofyllda priset.

Special Olympics World Winter Games 2021 är en av de nominerade till Svenska Designpriset i kategorin Grafisk identitet. Bakom den grafiska profilen står Gaute Hanssen, creative director på kommunikations- och annonsbyrån Hemma.
– Det är roligt att den grafiska profilen blev nominerad. Special Olympics förtjänar all uppmärksamhet den kan få. Kan Svenska Designpriset bidra till att fler får upp ögonen för verksamheten är det guld i sig, säger Gaute Hanssen.

Den grafiska profilen kretsar kring märket för spelen. Märket har många bottnar där färgerna representerar Sverige och symbolen miljöerna kring Åre och Östersund, där spelen skulle ha arrangerats.
– Tanken var att göra en stark men ändå enkel symbol som reflekterar spelens anda. Märket vi kom fram till var i sin egen enkelhet en symbol som representerade bergen och sjöarna vid Åre och Östersund; de aktivas modiga försök och glädjen över att vinna; vänner och familjär samhörighet och en pågående rörelse för en hälsosammare värld, säger Gaute Hanssen.

Svenska Designpriset avgörs till 50 procent av en jury och till 50 procent av röstning från allmänheten. Röstningen öppnar den 14 september och pågår veckan ut. Priset delas sedan ut på Berns den 12 november.

Röstar gör du genom att följa följande länk: https://designpriset.se/rostning

Special Olympics World Winter Games skulle ha arrangerats i Sverige i början av februari 2021 men ställdes in då evenemanget inte lyckades samla ihop de resurser som krävde för ett genomförande.

Nyhetsarkiv