Jennie Florin var volontär på Special Olympics Sweden Invitational Games 2020.

februari 11, 2020 - 3:59 e m

Jennie Florin trivdes som volontär på Special Olympics Sweden Invitational Games. ”Äran de har när de kliver upp på pallen och får sina medaljer, det är guld värt att se. Det är jättejättefint”, säger hon.

Volontären: ”Glad att jag fått se den här världen”

Ett tv-program och en viss handbollsspelare fick upp hennes ögon för Special Olympics.
På Invitational Games tog hon därför chansen att hjälpa till som volontär.
– Jag är väldigt glad för att jag har fått se den här världen där glädjen har högsta position, säger Jennie Florin.

Hösten 2015 sändes Heja Sverige på TV4. TV-programmet följde Sverigelaget inför och under Special Olympics World Summer Games i Los Angeles.
Jennie Florin – som har varit handbollsproffs i Frankrike och spelat i svenska landslaget – var en av alla som följde deltagarnas resa.
– Jag uppskattade verkligen glädjen man kunde se i idrotten, säger hon.

Handbollsspelaren Ricky Landgraff, som också är ambassadör för Special Olympics Sverige, medverkade i programmet och blev ett av ansiktena utåt för serien.
– Eftersom jag håller på med handboll var det lite enklare för mig att följa den idrotten. Efteråt fortsatte jag att följa den på distans och ni har Ricky att tacka för att jag är här, säger Jennie.

Läs mer: Volontären: ”Du utvecklas som person om du åker iväg och utmanar dig”

I höstas såg Jennie att Special Olympics Sweden Invitational Games 2020 skulle arrangeras i Åre och Östersund och att det behövdes volontärer.
– Jag stämde av med min sambo som sa: ”Jennie, det syns ju på dig att du vill göra det här”. Jag pratade även med min arbetsgivare där vd:n i stort sa samma sak: ”Shit, vad coolt”. Då bestämde jag mig för att göra det.

Med hjälp av Facebook och genom kontakter – vän i Borås, svägerska, bekant, bekant – lyckades Jennie ordna boende i Östersund under spelen. Under tävlingsdagarna hjälpte hon sedan till med två för henne främmande idrotter: Konståkning och Short Track Speed Skating.
Hon berättar att hon har fått lära sig om idrotterna i stort och hur de fungerar inom Special Olympics. Hon har också lärt sig om divisioneringssystemet.
– Jag är väldigt glad för att jag har fått se den här världen där glädjen har högsta position och inte prestationen som jag kanske annars är van vid. Det är lite annat och det har varit en stor ögonöppnare.
Kommer du att fortsätta hjälpa till som volontär framöver?
– Det kommer jag absolut att göra, säger Jennie Florin.

Nyhetsarkiv