Volontären Bert Engström hjälpte till på Special Olympics Sweden Invitational Games 2020.

februari 11, 2020 - 3:44 e m

Volontären Bert Engström från Göteborg tar med sig många fina minnen från Special Olympics Sweden Invitational Games 2020. ”Målgången på 25 meter snöskolöpning när en tjej sträcker upp armarna i luften och jublar, det är så relaterbara och fina känslor”, säger han.

Volontären: ”Du utvecklas som person om du åker iväg och utmanar dig”

När möjligheten dök upp tvekade han inte en sekund.
– Jag insåg att det kunde vara en av få tillfällen att medverka som volontär på ett stort mästerskap i Sverige – och den chansen var jag tvungen att ta, säger Bert Engström.

Bert Engström bor i Göteborg där han jobbar som stödassistent på Idrottsplatsen daglig verksamhet.
När han såg att det behövdes volontärer till Special Olympics Sweden Invitational Games i Åre och Östersund tog han chansen och anmälde sig.
– Det är så mycket glädje, liv och möjligheter. Och ett bra sätt att nätverka, knyta kontakter och ha allmänt trevligt och roligt, säger han och fortsätter:
– Du utvecklas som person om du åker iväg och utmanar dig själv. Du måste alltså testa att göra nya saker. Det finns så mycket annat utanför jobbet som man kan fylla sitt välmående med.

Så fort det blev klart med en volontärroll tog han ledigt från jobbet och vid månadsskiftet januari/februari styrde han kosan mot Östersund.
På spelen hjälpte han sedan till som huvuddomare på snöskolöpningen.
– Jag fick även äran att vara medaljvärd. Det är ett ärofyllt uppdrag att få hålla medaljerna, säger han.

På frågan hur han tycker att spelen har varit, svarar han att de har varit ”helt underbara”.
– Som man säger, det börjar med snöfall och slutar i strålande solsken. Snön, miljön och omgivningen har varit kanonbra.
Vad tar du med dig från spelen?
– Jag åker hem till jobbet full med energi och positiva upplevelser och jag kommer att förmedla glädjen av att vara volontär. Jag tar med mig friska krafter och ett stort leende.

Nyhetsarkiv