Stella Kaffke, volontär på Special Olympics Sweden Invitational Games 2020. Foto: Privat

december 26, 2019 - 11:08 f m

Vana volontären: ”Det finns ingenting att förlora”

Stella Kaffke är en van volontär och ser fram emot att hjälpa till på Special Olympics Sweden Invitational Games 2020.
– Det är en fantastisk känsla och det finns inget att förlora, säger hon.

Stella Kaffke har hjälpt till som volontär i flera olika sammanhang. Hon har varit volontär för ChildFund Australia, på Unicef i Tyskland och på världscupen i skidskytte i Östersund.

I februari hjälper hon till på Special Olympics Sweden Invitational Games.
– Jag gillar att hjälpa till som volontär eftersom man möter så många bra och inspirerande människor. Vi har så mycket fritid att vi enkelt kan lägga den på att bry oss om och hjälpa andra människor, säger hon.

Läs också: Volontäransvarig: “Man får så mycket life experience”
Läs också: Volontär-premiär för Viktoriia: “Blir jätteglad av att kunna hjälpa till”

På Special Olympics Sweden Invitational Games kommer hon att inneha rollen som DAL, Delegation Assistant Liaison. Det innebär att hon kommer att hjälpa en internationell delegation på plats i Åre och Östersund, för att deras resa ska bli så bra som möjlig.
– Jag vill hjälpa till på Special Olympics för det är någonting nytt för mig, ärligt talat hade jag inte hört talas om det tidigare. Eftersom jag bor i närheten och har hjälpt till på skidskyttet tidigare, skulle jag älska att vara en del av Special Olympics.

Till personer som inte har hjälpt till som volontär tidigare vill hon säga:
– Det finns ingenting att förlora. I stället gör du dig själv och andra glada genom att lägga din tid på någonting bra. Det spelar ingen roll om det är oavlönat. För mig är det viktigare att göra folk glada än att tjäna pengar.

Vill du också hjälpa till som volontär på Special Olympics Sweden Invitational Games? Här hittar du mer information och anmälan för volontärer.

Nyhetsarkiv