Caroline Olsen, volontäransvarig på Special Olympics World Winter Games.

december 19, 2019 - 7:00 f m

Volontäransvarig: ”Man får så mycket life experience”

Många har anmält sig som volontärer på Special Olympics Sweden Invitational Games 2020 – men det finns fortfarande platser kvar.
– Vi behöver stärka upp vårt volontärsgäng för att kunna göra spelen så bra som möjliga, säger Caroline Olsen.

Den 1-4 februari arrangeras Special Olympics Sweden Invitational Games 2020 i Åre och Östersund. Tävlingarna – som är testspel till World Winter Games 2021 – är möjliga tack vare volontärer.

Klicka här för att gå till volontäransökan.

Till Special Olympics Sweden Invitational Games behövs hundratals volontärer.
– Det ser bra ut. Många platser klarar de arrangerande föreningarna av att fylla så jag känner mig ganska trygg. De aktiva som kommer hit kommer att få fantastiska tävlingar, säger Caroline Olsen, volontäransvarig.

Många har redan anmält sig men det behövs fler för att spelen ska bli så bra som möjliga.
– Det behövs volontärer för ett gott värdskap, för sporten, för de med intellektuell funktionsnedsättning och för Åre och Östersund. Helt enkelt för att bemöta människan på bästa sätt, säger Caroline Olsen.

Som volontärer finns det många uppgifter att välja på – och något som passar alla (klickan här för att hitta exempel på saker att hjälpa till med).
Att vara volontär handlar inte bara om att ge av sin tid – utan även att få tillbaka. Tidigare volontärer beskriver Special Olympics World Games som en unik och oförglömlig upplevelse.
– Man får så mycket life experience. När du får det där leendet av en aktiv som varit med, det kanske är svårt att tro nu, men det betyder allt. Man måste vara där för att uppleva det. Vi gör det för oss alla, för människan, att alla ska  få möjligheten att känna gemenskap och inkludering, säger Caroline Olsen.

Special Olympics Sweden Invitational Games 2020 arrangeras i Åre och Östersund den 1-4 februari. Klicka här för att gå till volontäransökan.

Nyhetsarkiv