Johan Glennmo, vd för familjeföretaget Danir som äger Sigma, bredvid en bild från Special Olympics School Day i Botkyrka 2019.

september 16, 2020 - 8:59 f m

”Vi hoppas att fler människor upptäcker glädjen av att idrotta”

På torsdag är det premiär för höstens första Special Olympics School Day. Dagarna är möjliga tack vare huvudsponsorn Sigma.
– Genom vårt engagemang hoppas vi att fler människor upptäcker glädjen av att idrotta oavsett vilka förutsättningar man har, säger Johan Glennmo.

Sigma är sedan i våras huvudsponsor till Special Olympics Sverige. Johan Glennmo är vd för familjeföretaget Danir som äger Sigma. Han brinner för att få fler personer med funktionsnedsättning att upptäcka rörelseglädje.
– Jag har själv en son som är född med en hjärnskada och har svårt att gå och använda sin finmotorik. Man ser vilken nytta han har av en god fysik för att må bra och för mig visar det hur viktigt det är för alla människor att motionera och idrotta, säger han och fortsätter:
– Idrott har många positiva effekter. Dels har man hälsoeffekterna av att röra på sig, dels ger det också positiva effekter genom att man är med i ett sammanhang och en gemenskap som jag tror är väldigt viktigt för välbefinnandet.

Läs mer: Sigma och Danir fortsätter samarbetet med Parasportförbundet – blir huvudsponsor till Special Olympics Sverige

Johan och Sigmas engagemang för Special Olympics Sverige började med Funkisfonden 2019. Under ett år lyfte initiativet personer med intellektuell funktionsnedsättning och idrottens betydelse samtidigt som det samlade in pengar till Special Olympics Sverige. Slutsumman landade på över 200 000 kronor.
Det är tack vare Sigmas fortsatta engagemang som de populära idrottsdagarna i särskolan – Special Olympics School Days – kan fortsätta att arrangeras i hela landet.
– Genom vårt engagemang hoppas vi att fler människor upptäcker glädjen av att idrotta oavsett vilka förutsättningar man har, säger Johan.

Höstens School Days har en ny verklighet att förhålla sig till. För att de ska kunna genomföras på ett så säkert sätt som möjligt under coronapandemin anpassas de efter myndigheternas rådande rekommendationer. Det kan bland annat handla om att hålla nere antalet elever som vistas i idrottshallarna, uppsökande eller digital verksamhet, eller att dagen hålls utomhus, med mera.
– Vi är ju alla mer isolerade från omvärlden i dessa tider och det är lätt att man blir deprimerad. Ett bra sätt att då må bättre är att idrotta och att då kunna arrangera ett säkert event där personer med funktionsnedsättning kan komma och testa på idrott känns viktigt. Förhoppningsvis är det sedan många som hittar sin idrott som de kan fortsätta med, säger Johan.

Läs mer: Information om School Days och corona

Höstens första School Day hålls i Södertälje den 14 september. Totalt är 15 aktiviteter planerade runtom i landet – från Haparanda i norr till Falkenberg i söder – och Johan ser nu fram emot en höst fylld med idrott och gemenskap.
– Jätteroligt! Det är ett fantastiskt initiativ att arrangera en idrottsdag där man fokuserar på eleverna i våra särskolor och där de ges chansen att prova på olika idrotter, säger han.


Om Sigma
Sigma är ett ledande konsultföretag som arbetar för att öka sina kunders konkurrenskraft. För att nå dit kombinerar de sitt tekniska know-how med ett brinnande intresse för att ständigt utveckla bättre lösningar. Företaget har 5 000 medarbetare i 13 länder.
Sigma ägs av Danir AB, som är familjen Dan Olofssons holdingbolag. Sigma har varit huvudsponsor till Special Olympics Sverige sedan våren 2020.

Läs mer:
sigma.se
danir.se

Nyhetsarkiv