Ricky Landgraff

Möt Ricky Landgraff

Din idrottsbakgrund:
– Handbollsspelare. Jag åker även snowboard och springer snöskor.

Varför vill du vara ambassadör?
– Jag vill vara ambassadör för att vara med och se till att vi får fler personer med intellektuella funktionsnedsättningar att röra på sig och idrotta. Jag vill att fler ska få uppleva den gemenskap och tillhörighet som jag får i min idrottsförening.

Vad är dina förväntningar på Special Olympics ambassadörsprogram?
– Mina förväntningar är att vi som ambassadörer ska få fler att röra på sig, så hälsan hos personer med intellektuella funktionsnedsättningar blir bättre.

Hur är en bra ambassadör?
– En bra ambassadör är en förebild och någon som andra kan se upp till. En Special Olympics-ambassadör är någon som inspirerar andra till att se möjligheterna med idrott.

Varför är idrott viktigt?
– Idrott är viktigt för hälsan och så är det så fruktansvärt roligt. Idrott ger mig glädje, gemenskap och gör att jag utvecklas som människa. Min idrottsförening är min andra familj.

Vad är det bästa med Special Olympics?
– Det bästa med Special Olympics är att det skapas möjligheter för personer med intellektuella funktionsnedsättningar att få idrotta och visa att vi är lika viktiga som alla andra. Special Olympics lär samhället mer om personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Ditt bästa idrottsminne?
– Mitt bästa idrottsminne är från Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi 2019. Vårt lag (IFK Tumba Handboll) som tränar Unified, där personer med och utan intellektuella funktionsnedsättningar tränar och tävlar tillsammans, fick möjligheten att vara en del av Sverigelaget och vi tog guld. Det var fantastiskt!

Vem är din största idol?
– Andreas Nilsson. För han är en riktig inspirationskälla när de gäller handboll.

Fakta om Ricky Landgraff

Idrott: Handboll Unified

Roll: Atlet och medieambassadör för Special Olympics Sverige

Klubb: IFK Tumba Handbollsklubb

Ort: Trångsund

Födelseår: 1991