Funkisfonden och Special Olympics i Nyhetsmorgon.

december 18, 2019 - 9:16 f m

TV: Så mycket har Funkisfonden samlat in: ”Ger glädje och idrott”

180 515 kronor. Så mycket pengar har Funkisfonden samlat in till Special Olympics Sveriges verksamhet. På onsdagsmorgonen lämnades checken över i Nyhetsmorgon – men insamlingen pågår ända till årsskiftet.

På onsdagsmorgonen var Johan Glennmo, initiativtagare till Funkisfonden, och Johan Strid, generalsekreterare för Special Olympics Sverige, med i Nyhetsmorgon. I direktsändning lämnade Johan Glennmo över checken på

– Jag tycker att det har gått väldigt bra. Är väldigt stolt över den kampanj vi kört under året, säger Johan Glennmo i Nyhetsmorgon.

Hittills har insamlingen fått in över 180 000 kronor – och den är inte slut än. Fram till nyårsafton går det att swisha valfri summa till nummer 1234 20 96 15. Det går även att sätta in pengar på bankgiro-nummer 5253-4815.
– Än så länge har vi samlat ihop 180 000 kronor. Men kampanjen pågår fram till nyårsafton så det går bra att fortsätta swisha in pengar. Lämnar över till Special Olympics Sverige som får ta hand om dem, säger Johan Glennmo.

– Det är ett fantastiskt bidrag, det är ett fantastiskt initiativ. Det vi gör i Special Olympics Sverige är att ge glädje och idrott till personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Vi ska använda pengarna för att få fler i rörelse, få bättre hälsa, större själförverkligande och ha roligt, säger Johan Strid.

Se hela inslaget i spelaren nedan.

Nyhetsarkiv