Bild på Liliana Nilsson, basketspelare i KFUM Blue Heroes, i samband med att hon genomför hälsostationen Opening Eyes på Healthy Athletes..

juni 20, 2022 - 9:58 f m

Liliana Nilsson, basketspelare i KFUM Sundsvall Basket Blue Heroes, i samband med att hon genomför hälsostationen Opening Eyes.

TV: Följ med när Liliana undersöker synen på Healthy Athletes

Hälsoundersökningarna på Healthy Athletes-programmet lockade hundratals deltagare under Special Olympics Games i Malmö. En av dem var Liliana Nilsson. Vi följde med när hon genomförde stationen Opening Eyes.

Basketspelaren Liliana Nilsson, 40 år, har åkt ända från Sundsvall till Malmö för att delta i det basketläger som arrangeras i samband med Special Olympics Games.

När vi träffar henne befinner hon sig i foajéerna till Baltiska hallen på Stadionområdet för att genomföra de fem hälsostationerna inom Healthy Athletes-programmet som byggts upp.

Hälsoundersökningarna är gratis att genomför för alla deltagare på Special Olympics Games. Även personer på LSS-boende i närområdet har bjudits in.

– När jag fick höra av kompisar att Healthy Athletes fanns här ville jag så klart passa på att få hjälp och råd. Och dessutom gratis, säger hon.

Liliana har precis genomfört hälsostationen som kallas för Opening Eyes och handlar om ögonhälsa. Med hjälp av specialutbildade volontärer har hon och de andra deltagarna fått hjälp att undersöka synen.

– Jag har undersökt synen för att se om resultatet stämde med de undersökningar som jag har gjort hemma i Sundsvall.

– Det var bra att jag gjorde det för det visade sig att jag har problem med synen så nu har jag fått hjälp.

Undersökningarna resulterade i att Liliana kommer att få ett par progressiva glasögon – slipade efter henne behov – hemskickade på posten.

– Jag tyckte att det var kul. Det var smidigt och enkelt, säger hon innan hon går vidare till nästa hälsostation.

Hälsostationerna inom Healthy Athletes-programmet lockade omkring 250 deltagare under Special Olympics Games i Malmö.

Nyhetsarkiv