Svenska Parasportgalan 2020.

april 1, 2020 - 11:17 f m

Tittarsuccé för Svenska Parasportgalan 2020

10 000 visningar. Svenska Parasportgalan 2020 blev en tittarsuccé. Samtidigt var den så mycket mer än det. ”Det var fantastiskt kul att se engagemanget hos tittarna och gemenskapen”, säger galans projektledare Sophie Wedberg.

På måndag kväll arrangerades Svenska Parasportgalan 2020 på Scandic Continental i centrala Stockholm. Galan hyllar svensk paraidrott och har gjort det sedan starten 2017.
I år blev emellertid ett speciellt år. På grund av Coronaviruset och nya riktlinjer angående sammankomster förvandlades Parasportgalan till en digital gala som sändes på Facebook och Youtube.
– I stället för att ställa in ställde vi om och gjorde en digital gala som är tillgänglig för alla. I dessa tider är det särskilt viktigt att skapa möjligheter och hitta nya vägar för gemenskap, säger Sophie Wedberg.

Gemenskapen visade sig bland annat i sociala medier där finklädda tittare delade med sig av sina galabilder. Bland annat hade paraskyttelandslaget, som befann sig på träningsläger, dukat upp till fest.
– Det var fantastiskt kul att se engagemanget hos tittarna och gemenskapen. Det var precis det här vi ville uppnå.

Sändningen blev en succé. I skrivande stund har den visats närmare 10 000 gånger, vilket är mer än förra året och över förväntningarna.
Nämnas ska också att siffran hela tiden ökar allteftersom fler tar del av reprisen som du hittar i spelaren nedan.
– Galan blev så mycket mer än vad vi vågade hoppas på, säger Sophie Wedberg som redan nu ser fram emot nästa gala som blir den femte i ordningen.
– Nästa gång hoppas vi så klart att det blir en fysisk gala med många gäster på plats och god mat. Vi tar givetvis med oss lärdomar från i år och styrkorna i det digitala formatet, säger hon.

Läs mer: Alla vinnare på Svenska Parasportgalan 2020

Nyhetsarkiv