februari 23, 2022 - 2:41 e m

Stort intresse för Special Olympics Games i Malmö

Intresset för att delta i Special Olympics Games i Malmö är stort. Redan nu är hundratals deltagare klara för spelen – och än går det att anmäla sig till årets roligaste idrottsevenemang.

Snart är det bara en månad kvar att anmäla sig till Special Olympics Games i Malmö den 16-19 juni 2022.

Spelen erbjuder tävlingar i 13 idrotter: basket, bordtennis, bowling, dressyr, fotboll, friidrott, golf, handboll, innebandy, judo, simning, styrkelyft och tennis. Det finns något som passar för alla.

Anmälan är öppen till den sista mars och redan nu har många anmält sig.

– De senaste dagarna har det trillat in väldigt många anmälningar. Det blir bara fler och fler, säger David Fogelström, tävlingskoordinator för Special Olympics Games.

– Många förbund är engagerade och vill sprida information om tävlingen i sina kanaler. Det är vi väldigt tacksamma för, för tack vare det ser vi att fler anmäler sig.

Så sent som för bara någon vecka sedan tillkom tennis på programmet som den 13 idrotten.

– Tennisen öppnade väldigt nyligen men det har redan trillat in flera anmälningar, säger David Fogelström.

Special Olympics Games är så mycket mer än bara idrott. Förutom högklassiga tävlingar blir det en storslagen invigning med kända artister, aktiviteter för hela familjen och frivilliga och kostnadsfria hälsoundersökningar för alla deltagare genom Healthy Athletes-programmet.

– Det känns sjukt trevligt att kunna välkomna alla deltagare och anhöriga till Malmö om några månader. Jag är jättetaggad och ser fram emot härliga och soliga dagar i Malmö. Det kommer att bli en folkfest, säger David Fogelström.

Läs mer om spelen på www.specialolympicsgames.se

Nyhetsarkiv