mars 12, 2018 - 3:30 e m

Stort intresse för Special Olympics Games i Göteborg

Närmare 1000 deltagare anmälda till Special Olympics Games i Göteborg i maj. ”Det ska bli kul att få vara på plats sen när det börjar och få se glädjen bland deltagarna”, projektledare Nathalie Wallin.

Special Olympics Games arrangeras i Göteborg den 4-6 maj 2018. I onsdags stängde anmälan till tävlingen och antalet deltagare landade på runt 900 stycken. Målet var att få in runt just 900 anmälningar, någonting som glädjer projektledaren Nathalie Wallin.

– Det känns kul att vi har uppnått målet med antalet deltagare. Men det är många delar att jobba med, men det ska bli kul att få vara på plats sen när det börjar och få se glädjen bland deltagarna.

De elva olika tävlingarna kommer att hållas runt om i Göteborg, på elva olika platser. Den stora invigningen för spelen kommer att hållas i Lisebergshallen. Även aktiviteter runt kring spelen kommer att arrangeras i bland annat Bältespännarparken. Special Olympics Games är även uttagningstävling till den stora internationella turneringen i Abu Dhabi, som kommer att hållas i mars 2019.

– Det är en upplevelse att få möta andra idrottare i sina tävlingar och även vara en del av en så stor tävling. Jag tror att det är givande att delta, både med idrottandet och med allting som kommer att vara runt omkring, säger Nathalie Wallin.

Nyhetsarkiv