Volontärer.

augusti 20, 2019 - 7:24 f m

Stort intresse för att vara volontär på världsspelen

Intresset för att hjälpa till som volontär på Special Olympics World Winter Games Sweden 2021 är stort.
– Det är jättemånga som har visat intresse. Man märker att det är något mer än ett vanligt idrottsevenemang, säger Karin Riddar, head of operations för Special Olympics World Winter Games 2021.

Hemsidan för Special Olympics World Winter Games 2021 lanserades under sommarspelen i Abu Dhabi i mars. Ett par veckor efter lanseringen hade över 300 personer anmält sitt intresse för att hjälpa till som volontär på sajten. Sedan dess har antalet intresseanmälningar ökat till att i dag närma sig 500 stycken.

Därtill, berättar Karin Riddar, har många hört av sig via e-post, telefon och muntligen för att delge sitt intresse.
– Det känns väldigt lovande. Det känns som vi har ett ansvar att ha ganska många svar på plats som vi inte har i nuläget. Det är vår högsta prioritet att jobba med frågorna som rör volontärer och frivilliga i det här, säger Karin Riddar.

Världsspelen är möjliga tack vare volontärer. För att spelen ska bli så bra som möjliga behövs hjälp både inför, under och efter tävlingarna. Evenemanget erbjuder arbetsuppgifter inom områden så som idrott, teknik, språk, kommunikation, gästservice, delegations support och mycket mera.
– Ambitionen är att få med så många som möjligt i den här rörelsen och då är volontärer ett bra sätt, så vi siktar på 2 500-3 000 stycken (regionala, nationella och internationella).

Det är fortfarande många pusselbitar som ska falla på plats. Efter sommaren hoppas Karin Riddar att registreringen kan öppna.

Att bli en del av Special Olympics-familjen är en unik upplevelse som genererar glädje och långvariga minnen.
– Alla borde prova på att vara volontär på Special Olympics World Winter Games. Det är inte bara en upplevelse för livet, utan också en bra möjlighet att göra världen bättre, säger Karin Riddar.

Vill du hjälpa till som volontär på Special Olympics World Winter Games Sweden 2021 och/eller Pre-Games 2020?
Anmäl ditt intresse så kontaktar vi dig när registreringen öppnar. Klicka här för att komma till intresseanmälan.

Nyhetsarkiv