januari 9, 2018 - 8:43 e m

”Största arrangemanget någonsin”

Special Olympics World Winter Games 2021 kommer allt närmre Östersund och Åre. ”Det är helt fantastiskt här och det är en fantastisk ansökan som har skickats in för hålla i spelen 2021”.

Världens största idrottsevenemang 2021 kommer allt närmre Sverige. Under dagarna är Special Olympics International på plats i Östersund och Åre för att bedöma om städerna skulle kunna arrangera Special Olympics World Winter Games 2021.

– Det är helt fantastiskt här och det är en fantastisk ansökan som Östersund har skickat in för hålla i spelen 2021. Det är helt underbart att se alla dessa arenor och områden och tänka vad våra atleter skulle uppleva om det blev här i Sverige.

– Vad vi sett i den svenska presentation är också ett bra arbete kring hur hälsan hos personer med utvecklingsstörning kan förbättras. Det är även det en enormt viktigt del och det som Special Olympics handlar om i grunden, säger Michelle Kwan, styrelseledamot i Special Olympics International till Östersunds-Posten.

Under tisdagen besöktes en rad olika arenor i Östersund och under onsdagen ska Åre få visa upp sig från sin bästa sida. Tillsammans har kommunerna samarbetat för att få hit arrangemanget och hoppet är stort.

– Om spelen blir i staden så kommer det innebära ett rejält uppsving till hela regionen och närliggande städer, säger kommunalrådet (S) AnnSofie Andersson till Östersunds-Posten.

– Pratar man ett sånt här arrangemang med 15 000 gästnätter per dygn så förstår man hur stort det är, det är över 100 000 gästnätter. Något så här stort arrangemang har vi aldrig haft, med all respekt för våra VM och liknande men det är ingenting jämfört med det här arrangemanget.

Nyhetsarkiv