Logotyper för Parasportgalan och Sportbladet.

april 9, 2021 - 2:32 e m

Sportbladet sänder Svenska Parasportgalan

Galan firar fem år och det firar vi med att hylla de senaste årens största prestationer och förebilder men också genom en historisk sändning hos Aftonbladet.se. Sändningen startar klockan 20:00 på måndag 12 april.

På måndag 12 april klockan 20:00 är det dags för Svenska Parasportgalan 2021Nytt för i år är att Svenska Parasportgalan arrangeras i samarbete mellan Svenska Parasportförbundet och huvudsponsorn ATG. Galan produceras av ATG:s dotterbolag Kanal 75, som varje år producerar Hästgalan samt dagliga trav- och galoppsändningar i TV4:s kanaler.

Aftonbladet sänder galan via Sportbladet

Nytt är också att Aftonbladet för första gången valt att sända galan. Med start klockan 20:00 sänds galan via Aftonbladets sportsajt, Sportbladet, fritt för alla besökare.

 Det är av stort signalvärde för svensk idrott att Aftonbladet väljer att sända galan och ge våra aktiva den uppmärksamhet som de förtjänar, det är vi väldigt stolta och glada över, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande i Parasport Sverige.

Förutom på Sportbladet sänds galan som vanligt på Parasport Sveriges Youtube-kanal.

”Ligger i parasportens DNA”

Precis som förra året kommer galan att på grund av rådande pandemi bli helt digital. Programledarna Kajsa Gustafsson, känd från TV4:s travsändningar, och förre landslagsspelaren i goalball Fatmir Seremeti leder sändningen från Kanal 75:s studio i Stockholm och runt om i landet sitter förväntansfulla och uppkopplade kandidater till parasportens jubileumspriser.

– Det ligger i parasportens DNA att se möjligheter istället för hinder och det gör mig därför otroligt glad att vi återigen kan presentera Svenska Parasportgalan i ett nytt format för att kunna hylla de som hyllas ska. Den här kvällen är en årlig tradition där vi tillsammans får möjlighet att vara stolta över vad vi åstadkommit, för eftertanke och för motivation inför framtiden, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande i Parasport Sverige.

Läs mer: Radiosportens pris går till Ebba Årsjö

—————————

De sedan tidigare nominerade kandidaterna i olika kategorier är:

Jubileets kvinnliga idrottare:
Anna-Carin Ahlqvist, bordtennis, Anna Beck, Cykel, Helene Ripa, kanot.

Jubileets manlige idrottare:
Zebastian Modin, längdskidor, Stefan Olsson, rullstolstennis, Tobias Jonsson, friidrott.

Jubileets nykomling:
Louise Etzner Jakobsson, dressyr, Aaron Lindström, alpint, Olof Ryberg, friidrott och goalball.

Jubileets ledare:
Daniel Ellerman, bordtennis, Michael Lindgren, cykel, Pernilla Svensson, Sportskytte.

Jubileets lag:
Emil Andersson och Linus Karlsson, bordtennis, Ellinor Axelsson-Vaughn och Philip Jönsson, sportskytte, Goalballandslaget.

Jubileets förebild:
Stefan Jansson, rullstolsrugby, Nicolina Pernheim, judo, Maja Reichard, simning,

Jubileets prestation inom Special Olympics:
Ricky Landgraff, handboll, Mike Malmer, judo, Lovisa Danielsson, längdskidor.

Nyhetsarkiv