CoCom-meeting Östersund.

maj 23, 2019 - 5:51 f m

Special Olympics World Winter Games växlar upp

Special Olympics World Winter Games 2021 lägger i en högre växel.
– Det är första gången vi börjar gå in i games-operation. Nu växlar vi upp till att sätta detaljerna för hur vi ska genomföra spelen, säger Karin Riddar, head of operations på Special Olympics World Winter Games.

Om två år står Sverige värd för världens största humanitära idrottsevent – Special Olympics World Winter Games. Inför det stora evenemanget är det många pusselbitar som ska falla på plats. Tisdag till fredag pågår därför det första CoCom-mötet i Östersund. En delegation på tolv personer från Special Olympics International (SOI) är på plats för att diskutera genomförandet av världsspelen med den lokala organisationskommittén.

På onsdagen avhandlade deltagarna ämnen så som Pre-Games, Host Towns, ackreditering, registrering, volontärer, marknad och kommunikation och mycket mera.

– Den har varit otroligt konstruktiv. Det kändes som att det nästan var oöverstigligt allt vi skulle prata om men vi har faktiskt betat oss igenom det mesta och är ganska överens om vad som ska göras, vem som ska göra det och hur det ska göras. Jag tycker att det har varit en väldigt bra dag, givande, säger Karin Riddar, head of operations för Special Olympics World Winter Games.

Dag två och dag tre fortsätter med workshops samt besök på arenor och hotell i Åre och Östersund. Förutom redan nämnda medverkar Biathlon Events, Åre och Östersunds kommuner, Visit Östersund och Åre Destination, Mittuniversitetet, Skistar samt de hotell som besöks i samband med mötet.

– När vi är klara på fredag är väldigt många frågetecken uträtade. Det är också tydligare vem som gör vad. En ökad trygghet hoppas jag på och en tydligare timeline för när saker ska göras, samt en prioriteringsordning på det. Så att vara lite bättre informerad och vara lite tryggare – det är målet, säger Karin Riddar.

Totalt hålls tre CoCom-meetings i år och fyra nästa år.

Special Olympics World Winter Games arrangeras i Åre och Östersund i början av februari 2021. Pre-Games arrangeras på samma plats ett år tidigare.

Klicka här för att läsa mer om Special Olympics World Winter Games.

 

SOWWG 2021 CoCom-meeting Åre & Östersund

 

 

 

Nyhetsarkiv