december 20, 2017 - 9:56 f m

Special Olympics Sweden vill storsatsa på folkhälsan

Special Olympics Sverige har arrangerat en workshop med gäster från den Europeiska och Internationella organisationen. Syftet var att ta avstamp mot en satsning på folkhälsa för personer med utvecklingsstörning.

Närvarande vid Special Olympics Sveriges arrangerade workshop fanns David Evangelista, Aase Torheim och Bjoern Koehler som gäster från den Europeiska och Internationella organisationen för Special Olympcis. Syftet var alltså att ta avstamp mot en satsning på folkhälsa för personer med utvecklingsstörning.

– Jag är entusiastisk över arbetet som sker i Sverige. Jag har sett hur det var för målgruppen i Sverige under 90-talet, och åt det håll vi nu är påväg kan bli oändligt mycket bättre, säger Aase Torheim från Special Olympics International.

Den tänkta satsningen på folkhälsa gav onekligen engagemang och utrymme för flera mycket intressanta idéer och initiativ. Forskning, politik och kommunikation var bara några av ämnena som diskuterades på ett transparent och kreativt sätt med hjälp av moderatorn för dagen.

– Efter den här dagen vill jag lyfta tre punkter. Jag är imponerad av det samarbete ni har jobbat fram i Sverige. Jag är väldigt glad över att vi nu tar steget mot en bättre folkhälsa och jag vill gärna hjälpa till längs resan, säger David Evangelista SOEE.

Special Olympics är en organisation som med breddidrott som medel vill skapa såväl förändringar i attityder, bidra till inkludering och generera god hälsa.

Nyhetsarkiv