mars 21, 2018 - 1:16 e m

Special Olympics Sweden lanserar historisk maskot

Speci-Lo, så heter Special Olympics Swedens nya maskot som vill inspirera barn och unga att hitta glädjen med idrott.

Speci-Lo, så lyder namnet på maskoten som kommer att var med under Special Olympics Games i Göteborg i maj. Ett lodjur som skiljer sig från andra lodjuren i världen. Med strumporna på tassarna i olika mönster och de röda, självlysande, örontofsarna på huvudet. Unika egenskaper som stärker Speci-lo, istället för tvärtom.

– Ett lodjur är representativt för Sverige då de finns i vår egen skog och natur. Sedan har lodjur även vissa egenskaper som är väldigt fina till exempel har de väldigt bra hörsel och väldigt bra syn, de är även väldigt lekfulla, säger Fredrik Magnusson på True Stories som är en av skaparna bakom Speci-Lo.

Speci-Lo är framtagen genom ett samarbete mellan Special Olympics, True Stories och Blume Agency. En symbol som de alla hoppas kan bli en inspirationskälla till att vilja börja idrotta och hitta vägen in till glädjen som finns inom idrotten.

– Vi ville skapa en budbärare för turneringen som står för de värderingar som Special Olympics står för. Speci-Lo står för att man ska var stolt över att man är unik och speciell. Kan Speci-Lo vara en inspiratör för andra har vi vunnit väldigt mycket tror jag, säger Fredrik Magnusson.

– Jag tycker om Speci-Lo väldigt mycket redan. Hon har en väldigt fin personlighet och jag känner väldigt varmt för henne. Det har varit ett fantastiskt roligt projekt att jobba med och förhoppningsvis blir hon en karaktär som kommer att stanna kvar länge och vara med, säger Maria Blume Normington från Blume Agency.

Nyhetsarkiv