Johan Glennmo, initiativtagare till Funkisfonden, Linnéa Björndahl, ansvarig Special Olympics Sverige, och fotbollsspelaren Dimitrios Rabotas i TV4:s Nyhetsmorgon.

december 19, 2019 - 4:31 e m

Special Olympics Sverige driver vidare Funkisfonden: ”Glada och tacksamma”

Special Olympics Sverige driver vidare Funkisfonden.
– Med Funkisfonden ska vi fortsätta arbetet med att samla in pengar till idrott för personer med intellektuella funktionsnedsättningar, säger Linnéa Björndahl, ansvarig Special Olympics Sverige.

Vid årsskiftet grundades Funkisfonden av Danir AB och Sigma Group. Funkisfonden har sedan dess jobbat med att sprida vikten av idrott och hälsa för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Kopplat till fonden har även en insamling varit. Hittills har insamlingen dragit in 180 000 kronor till Special Olympics Sveriges verksamhet.

TV: Så mycket har Funkisfonden samlat in

Nu är det klart att Funkisfonden – som egentligen skulle tagit slut vid årsskiftet – drivs vidare av Special Olympics Sverige.
– Vi är så glada och tacksamma för det Funkisfonden åstadkommit detta året. Vi på Special Olympics Sverige tar nu över Funkisfonden. Eftersom vi inte får några riktade medel är tanken att vi med Funkisfonden ska fortsätta arbetet med att samla in pengar till idrott för personer med intellektuella funktionsnedsättningar, säger Linnéa Björndahl, ansvarig för Special Olympics Sverige.

Hon fortsätter:
– Vi tycker att alla ska ha rätt att ha ett aktivt liv och det här är en målgrupp som i större utsträckning är fysiskt inaktiva, har dålig hälsa, upplever utanförskap och dessutom ofta har en begränsad ekonomi. Vårt fortsatta mål med Funkisfonden är att se till att så många personer, med intellektuella funktionsnedsättningar, som möjligt ska erbjudas möjligheten att idrotta – efter sina förutsättningar.

Du kan också bidra till insamlingen genom att swisha valfritt bidrag till nummer 1234 20 96 15.

Nyhetsarkiv