Till höger syns Special Olympics Games logotyp mot en vit bakgrund. Till vänster sträcker en glad tjej båda armarna i luften.

december 10, 2020 - 7:00 f m

Special Olympics Games kommer till Malmö 2022

Special Olympics Games kommer att hållas i Malmö sommaren 2022. De nationella spelen väntas samla omkring 1 800 aktiva, ledare och funktionärer för tre dagar av idrottsglädje, hälsa och gemenskap. 

Sammantaget erbjuds tävlingar i ett tiotal idrotter och på evenemanget utses truppen som får representera Sverige på Special Olympics World Games i Berlin 2023.
– Vi är jätteglada. Syftet med Special Olympics Games är att erbjuda ett evenemang där personer med intellektuell funktionsnedsättning kan tävla utifrån sina egna förutsättningar. Evenemanget spelar också en viktig roll i vårt arbete för att nå ut till ännu fler aktiva och skapa en inkluderande idrottsrörelse, säger Åsa Llinares Norlin, förbundsordförande för Parasport Sverige.

Det är första gången som Sveriges största breddidrottstävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning genomförs i Skåne.
– Vi är oerhört glada och stolta över att Special Olympics Games kommer till Malmö 2022. Special Olympics Games främjar arbetet för ett mer inkluderande samhälle och sätter viktigt fokus på förbättrad folkhälsa bland personer med intellektuell funktionsnedsättning. Fler personer från Skåne kan delta och spelen stärker Skåne ytterligare som idrotts- och eventregion, säger Pehr Palm, vd för Event in Skåne.

Han får medhåll av Mats Schöld, evenemangschef i Malmö stad, och Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.
– Malmö har sedan tidigare en lång tradition av att jobba med Malmö Open. Special Olympics Games blir ytterligare ett evenemang som pekar på vikten av idrott för personer med funktionsnedsättning. För Malmö är det viktigt att visa att idrott är för alla och att bidra till ett mer inkluderande samhälle, säger Mats Schöld.
– Det här är ett värdskap som stärker Malmö som evenemangsstad, men också som en inkluderande och engagerande stad. Jag ser fram emot många spännande tävlingar och en entusiastisk publik, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Special Olympics Games 2022 är ett samarrangemang mellan Parasport Sverige, FIFH Malmö, Malmö stad och Region Skåne. Information om datum, idrotter och anmälan kommer att presenteras lite längre fram på specialolympic.se.

 

Nyhetsarkiv