I Heja Sverigelaget! får vi följa idrottarna Jimmy Andersson, Linnéa Bäckman, Lille Ruoskanen och Mike Malmer.

augusti 25, 2020 - 6:49 f m

Snart premiär för Heja Sverigelaget på SVT: ”Lite nervöst”

På måndag om en vecka är det premiär för tv-serien Heja Sverigelaget!. I serien får vi följa idrottarna Mike Malmer, Lille Ruoskanen, Linnéa Bäckman och Jimmy Andersson som representerade Sverigelaget på Special Olympics World Games i Abu Dhabi 2019.

 

Hur ska det bli att se er själva på tv?

Linnéa: Det ska bli kul att se hur duktig jag var när jag var i Dubai och tävlade. Det känns bra och det ska bli väldigt kul att se vad andra tycker om den.

Jimmy: Det ska bli kul att se sig själv tycker jag. Jag tänker mycket på tiden i Abu Dhabi och hur jag utvecklades inför resan personlighetsmässigt – och jag saknar alla underbara personer från Sverigelaget.

Lille: Det ska bli spännande och roligt – och lite nervöst.

Mike: Det är lite nervöst. Nervöst att se sig själv på teve.

 

Hur ska ni se premiären?

Linnéa: Jag kommer nog att se den på UR Play när min träning är slut.

Jimmy: Jag vet inte om jag kommer se den med någon då den sänds ganska sent på kvällen. Gällande mat tänker jag att det blir typ en kvällsmacka och en kopp te till.

Lille: Jag tror jag kommer att se den med några kompisar och äta något gott till, kanske popcorn.

Mike: Jag vet inte riktigt, vi får se. Om jag är hemma kanske jag bjuder in några stycken så att vi kan se den tillsammans.

 

Vad hoppas ni att tv-serien ska få för reaktioner?

Linnéa: Jag hoppas att de som tittar ska tycka att den är bra. Jag hoppas också att det blir en morot för yngre tittare, någonting för dem att se fram emot. Om några år är de kanske så duktiga att de får åka till en så stor tävling.

Jimmy: Jag hoppas att de som ser programmet får lust att börja idrotta. När folk ser mig på tv hoppas jag att de tänker att de vill uppleva liknande saker som jag gjort. Sedan hoppas jag att folk kanske skriver till mig, till exempel hästintresserade människor, och ställer frågor eller vill ha tips.

Lille: Jag hoppas den inspirerar andra att börja idrotta.

Mike: Jag vill att de som tittar ska få upp ögonen för idrott och att tv-serien ska skapa möjligheter att få fler i rörelse. Jag vill visa att det är viktigt att hålla på med idrott och att det skapar gemenskap och glädje. Jag vill också visa upp vår sport och att personer med olika funktionsnedsättningar kan om de får ha rätt människor runt sig.

Heja Sverigelaget! sänds klockan 22.15 på SVT2 tre måndagar i rad med start den 31 augusti. Klockan 15 den 31 augusti går det också att se serien på UR Play.

Nyhetsarkiv