juni 9, 2022 - 4:28 e m

Snart invigs årets härligaste idrottsevenemang

Om en vecka invigs Special Olympics Games i Malmö. Därefter väntar dagar fyllda av idrottsglädje och gemenskap.
– Det blir en idrottsfest i hela Malmö, säger Linnéa Björndahl, ansvarig för Special Olympics Sverige.

Den 16-19 juni är det dags för Sveriges största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning – Special Olympics Games. Omkring 1 000 idrottare och ledare från fler än 100 idrottsföreningar i hela landet samlas i Malmö för att tävla i tolv idrotter.

Flera av idrotterna är uttagningstävling till Special Olympics World Games i Berlin nästa år. Det innebär att idrottarna har möjlighet att bli uttagna att representera Sverigelaget på världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

– Vi har längtat efter de här dagarna i två år och snart är de äntligen här. Det ska bli fantastiskt roligt att träffas igen och ge paraidrotten en skjuts tillbaka efter pandemin, säger Linnéa Björndahl.

Förutom rörelseglädje och hälsa blir det en storslagen invigning med kända artister, roliga aktiviteter för hela familjen, kostnadsfria och frivilliga hälsoundersökningar för alla deltagare genom Healthy Athletes-programmet och mycket mera.

Spelen är möjliga tack vare engagemang från samarbetspartners och volontärer. I Malmö ställer 200 frivilliga upp för att göra tävlingarna till en oförglömliga upplevelse för deltagarna.

– Vi är oerhört glada att så många vill engagera sig och göra spelen till de bästa någonsin. Tillsammans gör vi skillnad, säger Linnéa Björndahl.

Special Olympics Games är ett samarbete mellan Special Olympics Sverige, Malmö stad, Sigma Group, Event in Skåne och FIFH Malmö.

Mer information hittar du på www.specialolympicsgames.se

Kontaktperson
Linnéa Björndahl, ansvarig Special Olympics Sverige
072 504 32 02

Nyhetsarkiv