Aurelia Hagberg.

mars 5, 2020 - 2:49 e m

Skön comeback för Rosa Pantern: “Det man älskar mest”

Efter ett längre uppehåll för studier gjorde Aurelia “Rosa Pantern” Hagberg, 21, comeback i slalombacken på Sweden Invitational Games.
– Det är det här man älskar mest, säger hon.

Slalombacken är Aurelia Hagbergs andra hem. På Special Olympics Sweden Invitational Games 2020 visade hon inte bara upp sin talang, utan även sin skräddarsydda skiddräkt. Då inte en enda butik på hemorten Ed sålde skidkläder i hennes storlek, bestämde hon sig för att ta saken i egna händer. Där föddes också smeknamnet Rosa Pantern.
– Jag frågade en vän om hon kunde göra en dräkt till mig eftersom det inte fanns i butikerna, säger Aurelia Hagberg.
– Jag var involverade i designen och eftersom jag älskar färgen rosa och pantrar bestämde jag mig för att satsa på något unikt.

Dräkten har gett Aurelia Hagberg smeknamnet ”Rosa Pantern” och hon berättar att hon har fjärilar i magen över att delta i de alpina tävlingarna i Åre.
– Jag har fjärilar i magen över att få tävla här. Jag är så glad och gillar verkligen hur min dräkt ser ut. Alla har varit så trevliga mot mig.

Aurelia Hagberg började med alpint 2013 efter att ha blivit inspirerad av en utförsåkare på vinterspelen i PyeongChang i Sydkorea. Pappa Staffan berättar:
– Vi tittade på ett tv-program som heter Landet Runt och trodde att detta kanske var något för Aurelia. Efter att ha gjort lite efterforskning hittade jag en tävling som arrangerades av Special Olympics Sverige och frågade om hon fick vara med och tävla. De sa ja, så vi åkte dit och sedan vann hon allt.

Några år senare, 2017, fick Aurelia Hagberg en plats i Sverigelaget som deltog i World Winter Games i Österrike.
Inför världsspelen letade familjen efter sponsorer som kunde hjälpa Aurelia i sin satsning och bland annat skapades en Facebooksida.
– Inför World Winter Games i Österrike gick vi runt och bad företag att sponsra henne. Många hjälpte till och nu har vi över 200 personer som följer sidan, säger Staffan Hagberg.

Därefter blev det ett lite längre uppehåll från tävlandet när åren vigdes åt studier. På Special Olympics Sweden Invitational Games 2020 gjorde hon comeback.
– Vi har gått igenom så mycket för att komma hit, säger Staffan Hagberg och fäller några glädjetårar.
– Du kan inte tänka dig hur mycket det betyder att ha stöd från Special Olympics och att träffa alla människor som är så glada och stöttande. Det betyder allt för mig och jag är så stolt över henne.

På Sweden Invitational Games lyckades Aurelia ta tre medaljer, en av varje valör.
– Att vinna tre medaljer här i Sverige är fantastiskt. Medaljerna kommer säkert att få en speciell plats på min vägg hemma, säger hon.

Siktet är nu inställt på World Winter Games som det fortfarande är oklart om det blir av och i så fall när.
– Jag hoppas bli uttagen till World Winter Games 2021. Jag kommer att fortsätta träna och hålla fokus. Förhoppningsvis kan jag sedan vinna guld, säger hon.

Nyhetsarkiv