Årets medaljörer hyllades på scen. Bland dem Jimmy Andersson och Rebecca Mårtensson. Foto: Roland Thunholm

november 29, 2019 - 10:29 e m

Årets medaljörer hyllades på scen. Längst till höger syns Jimmy Andersson, Rebecka Mårtensson och Helén Erlandsson.
Foto: Roland Thunholm

Silverryttare hyllades dubbelt: ”Otroligt att vi fick uppleva detta”

Först hyllades de på Ryttargalan, sedan på Sweden International Horseshow på Friends Arena.
För Jimmy Andersson och Rebecka Mårtensson avslutades november på bästa sätt.
– Det var superbra, säger Jimmy Andersson.

Ryttarna Jimmy Andersson och Rebecka Mårtensson tog varsitt silver i dressyr på Special Olympics World Games i Abu Dhabi i mars. På onsdagen hyllades de på Ryttargalan på Grand Hôtel och på torsdagen på Sweden International Horseshow på Friends arena. Hyllades gjordes även coach Helén Erlandsson.

På Sweden International Horseshow berättar Jimmy Andersson att de fick åka häst och vagn och vinka åt publiken. Sedan fick de ta emot blommor och lyssna på nationalsången.
– Det var jättebra. Otroligt att vi fick uppleva detta, jag, Helén och Rebecka. Extra speciellt var det att jag fick träffa min idol Patrik Kittel. Vi fick ta en del bilder med honom, det var helt otroligt, säger Jimmy Andersson.

För Jimmy betyder det mycket att få den här typen av uppmärksamhet för sina insatser.
– Oja, jag blir verkligen inspirerad och motiverad. Min dröm är att bli lika bra som Patrik Kittel. Jag vet att det kommer att krävas mycket arbete, men jag har en helt fantastisk coach i Helén Erlandsson som tränar mig otroligt bra och som jag är väldigt stolt över att träna för, säger han.

Förutom Jimmy, Rebecka och Helén hyllades även medaljörer från bland annat EM i fälttävlan och EM i dressyr tidigare i år. I sistnämnda tog pararyttaren Louise Etzner Jakobsson två medaljer – ett brons och ett silver.

Årets medaljörer hyllades på scen. Bland dem Jimmy Andersson och Rebecca Mårtensson. Foto: Roland Thunholm

Jimmy Andersson hyllades för sin medalj på Special Olympics World Games i Abu Dhabi. Här syns han tillsammans med Patrik Kittel, landslagsryttare i dressyr. Foto: Roland Thunholm

Nyhetsarkiv