mars 15, 2019 - 4:28 e m

Sebastian tog Sveriges första medalj

Sebastian Karlsson, så heter Sverigelagets första medaljör under Special Olympics World Summer Games 2019 efter att ha vunnit silver på 100 meter ryggsim under fredagen. I artikeln hittar du samtliga resultat, foton och videos från dagen. 

Simning

Sveriges första medalj på Special Olympics World Summer Games tog Sebastian Karlsson. Från bana fem kunde 25-åringen från Jämjö simma hem silvermedaljen på 100 meter ryggsim. Vann gjorde ungraren Zoltan Jenei.


Fotboll

För fotbollsspelarna var det match mot Kanada som gällde på fredagsförmiddagen.  Sverigelaget kämpade väl men nordamerikanerna var för starka. Matchen slutade 4-1. Jacob Cronqvist gjorde Sveriges första mål i turneringen när han fick tag i bollen på mittplan, gjorde sin back och petade in bollen bakom en utrusande målvakt.
Förutom Kanada ingår även Portugal och St. Lucia i Sveriges grupp. Matchen dem emellan slutade 1-1.

Video från matchen:

Football, Special Olympics World Summer Games 2019 Abu Dhabi


Handboll Unified

I premiärmatchen ställdes Sverigelaget mot Tyskland och det blev en tuff sammandrabbning. Men det var svenskarna som var det bättre laget och som genom en gedigen laginsats där alla bidrog till slut kunde vinna med 11–7.
I Sveriges grupp ingår även Frankrike och Spanien. De spelade också på fredagen och den matchen slutade 17-11 fördel spanjorerna.

Handball, Special Olympics World Summer Games Abu Dhabi 2019


Bowling

Divisionering stod på schemat för de svenska bowlingspelarna. På eftermiddagen tog de plats på de mellersta banorna i Khalifa International Bowling Center – och vilken divisionering det blev. Många strikes och mycket glädje – helt enkelt en perfekt uppladdning – blev det för svenskarna som nu är taggade inför lördagen då kampen om medaljerna börjar.

Bowling, Special Olympics World Summer Games, Abu Dhabi 2019


Dressyr

För ryttarna Jimmy Andersson och Rebecka Mårtensson stod divisionering på programmet.

Judo

För judoutövarna handlade fredagen om träning. På lördag och söndag väntar tävlingar för Sverigelaget.

Golf

Även för golfspelarna handlade fredagen om träning. Upplägget är samma för lördagen och på söndag och måndag är det tävlingsdags.

Friidrott

För friidrottarna var det en lugn dag på jobbet men i morgon lördag är det dags för Lina Hedberg att kliva in på 100 meter.

Följ enskild individ.

Samtliga resultat från dagen hittar du på hemsidan för världsspelen.

Alla våra bilder från dagen hittar du på vår Flickr-sida.

Följ oss på Instagram och Facebook!

Nyhetsarkiv