En glad tjej dansar på en scen. Till höger i bild syns Special Olympics Games logotyp.

oktober 15, 2020 - 4:11 e m

Satsar på Special Olympics Games

Planeringen av Special Olympics Games 2022 pågår för fullt. På onsdagen togs ett stort steg framåt i arbetet när kommunstyrelsen i Malmö beslutade att avsätta 2,2 miljoner kronor för genomförandet av spelen. Sedan tidigare har även Event in Skåne beslutat att bidra med medel.

– Vi är mycket glada över Malmö Stad och Event in Skånes beslut att satsa på idrottsevenemanget och målgruppen. Det här skapar ännu bättre förutsättningar för oss i vårt fortsatta planeringsarbete av spelen. Det stärker också vårt redan goda samarbete med Malmö Stad och regionen och visar deras engagemang för ett inkluderande samhälle, säger Kristin Frilund, verksamhetsutvecklare för Special Olympics Sverige.

Special Olympics Games är Sveriges största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Under spelen utses också den svenska truppen till Special Olympics World Games. Utöver Special Olympics Sverige, Malmö stad och Event in Skåne är även FIFH Malmö del i evenemanget 2022.

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Verksamheten finns i 200 länder och inkluderar nästan 6 miljoner aktiva. I Sverige är Special Olympics en del av idrottsförbundet Parasport Sverige.

Nyhetsarkiv