Ricky Landgraff jublar under en handbollsmatch i Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi.

november 23, 2020 - 10:06 f m

Ricky Landgraff ny jurymedlem för Barnidrottspriset

Varje år sedan 2013 har Svenska Barnidrottspriset delats ut av Nätverket Svensk Barnidrott.
Pristagarna bestäms av en jury. Ny jurymedlem för året är Special Olympics Sveriges ambassadör Ricky Landgraff.

Ricky Landgraff spelar handboll IFK Tumba Handboll/Härs & Tvärs och har deltagit i både Special Olympics World Games i Los Angeles och Abu Dhabi. Han har även medverkat i tv-serierna Heja Sverige och Heja Sverigelaget och är en stor förebild.
– Jag känner mig hedrad och glad över denna möjligheten. De ska bli ett väldigt intressant uppgift, säger han.

Juryn består av sex personer varav flera varit nominerade till barnidrottspriset tidigare år.
I juryn syns också Emma Fagerstrand, grundare av Barnrättskonsulterna, och Louise Hammarbäck, grundare av organisationen PACS, Protection and Action for Childrens rights in Sports. Tidigare medlemmar är bland annat Anna och Emil Jönsson Haag.
– De känns spännande och ärofyllt att sitta i en jury där det har suttit stora idrottare och kulturpersoner med mera, säger Ricky Landgraff.

Barnidrottspriset delas ut till någon eller några som på ett inspirerande sätt stått upp för barnens rättigheter i idrotten eller i konkret handling bedrivit verksamhet som kan inspirera andra. Fram till och med den 15 mars 2021 kan vem som helst nominera kandidater till priset. Pristagaren offentliggörs sedan den 24 maj och priset delas senare ut på Bauhausgalan.

Klicka här för att läsa mer om barnidrottspriset

 

Juryn för Svenska barnidrottspriset

Emma Fagerstrand
En av grundarna till av Barnrättskonsulterna som föreläser och utbildar inom Barnkonventionen för framförallt offentlig sektor. Har skrivit flera böcker, senast ”Så blir barnkonventionen konkret – tolv nycklar till ett strategiskt barnrättsarbete”. Implementeringsnycklarna har tagits fram i samarbete med Sveriges Kommuner och Regioner.

Louise Hammarbäck
Grundare av organisationen PACS – Protection and Action for Childrens rights in Sports – och utbildare inom Barnkonventionen. PACS mål är att alla barn ska få möjlighet att idrotta och att skapa världens tryggaste idrottsmiljö där barn utvecklas och får kunskap om sina rättigheter.
Louise blev utsedd till ny Change Leader 2020 i Sverige av organisationen Reach For Change.

Ricky Landgraff
Ambassadör för Special Olympics Sverige samt handbollsspelare i IFK Tumba Handboll/Härs & Tvärs som varit nominerad till Svenska Barnidrottspriset.
I tredje säsongen av UR-serien ”Idrottens Himmel och Helvete” som börjat sändas på SVT nu i höst kommer IFK Tumba/Härs & Tvärs att medverka och berätta om konceptet Unified Handball där hadbollsspelare både med och utan intellektuell funktionsvariation spelar tillsammans.

Pelle Paulsson
Ägare av ICA Maxi Värmdö och tidigare nominerad till Svenska Barnidrottspriset. Pelle och ICA Maxi Värmdö är unika med att enbart sponsra barn- och ungdomsidrott där Barnkonvention är central genom att man satsar på breddidrott och inte tillåter toppning, inte delar upp barn efter kunskapsnivå i fasta grupper och låter alla vara med.
Pelle kommer att synas i tredje säsongen av UR-serien ”Idrottens Himmel och Helvete” som börjat sändas på SVT nu i höst.

Selma Snelder
Medgrundare och ledare för Lemonade IF som varit nominerad till Svenska Barnidrottspriset. Lemonade IF har uppmärksammats för att på ett unikt sätt vara en idrottsförening skapad av just barn och unga och som drivs av dem.
I tredje säsongen av UR-serien ”Idrottens Himmel och Helvete” som börjat sändas på SVT nu i höst kommer Lemonade IF att medverka.

Gustav Sundh
Skolgårdslärare och pristagare av Svenska Barnidrottspriset 2020.
Tusentals följare i sociala medier där hans tänkvärda inlägg om barn och rörelse delas flitigt. Uppmärksammad och prisad för sina insatser som skolgårdslärare där han utvecklat metod för en aktiv skolgårdsmiljö tillsammans med barn. Blev utsedd till Årets Lärare Fritidshem 2017. Har givit ut boken ”Nyckeln till skolgårdens lärande”.

Nyhetsarkiv