Ryttarna Rebecka Mårtensson och Jimmy Andersson visar upp sina medaljer från Special Olympics World Games i Abu Dhabi 2019.

januari 22, 2021 - 4:24 e m

Rebecka och Jimmy ett steg närmare att bli Stjärnornas stjärna

Rebecka Mårtensson och Jimmy Andersson är fortsatt med i matchen om att bli Stjärnornas stjärna på Ryttargalan 2020! De gör upp om den hedervärda titeln med bland andra Malin Baryard Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson.

Efter den första röstningsomgången har tjugo nominerade blivit tio. Två av dem som gör upp om publikpriset är Rebecka Mårtensson och Jimmy Andersson. Båda tog medalj på Special Olympics World Games i Abu Dhabi 2019.

De tio återstående ska nu bli fem. Vilka som går vidare till den tredje och sista röstningsomgången avgör allmänheten. Och det kommer att bli en tuff kamp. Bland de som är kvar syns bland andra Malin Baryard Johnsson, hoppning, Patrik Kittel, dressyr, och Rolf-Göran Bengtsson, hoppning.

Länk: Klicka här för att gå till omröstningen

Andra röstningsomgången startar i dag, fredag, och den sista omgången startar den 27 januari. De tre som får flest röster presenteras på Ryttargalan 2020. I år tar den form av en digital och direktsänd gala som sänds den 28 januari 2021 med start klockan 20.00.

 

Motiveringar

Rebecka Mårtensson
Rebecka och hästen Asparagus blev en ”perfect match” som fattade galoppen tillsammans och bärgade dressyrsilver i Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi 2019, världens största tävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Jimmy Andersson
Med ändrade kost- och motionsvanor satsade Jimmy målmedvetet mot medalj –  och höll vad han lovade. Med knivskarpt fokus red han hem ett stolt dressyrsilver med hästen Athlone i Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi 2019.

Nyhetsarkiv