Gerda Nilsson Tjernström, Games Director Special Olympics Sweden Invitational Games 2020.

februari 12, 2020 - 11:21 f m

Projektledaren Gerda Nilsson Tjernström delar ut medaljer till innebandylagen på Special Olympics Sweden Invitational Games 2020.

Projektledaren: ”Finns så otroligt många fina minnen”

– Jag är mycket nöjd, det har varit så bra.
Det säger projektledaren Gerda Nilsson Tjernström om Special Olympics Sweden Invitational Games 2020.

Den 1-4 februari arrangerades Special Olympics Sweden Invitational Games 2020 i Åre och Östersund. Gerda Nilsson Tjernström ser tillbaka på härliga dagar fyllda med idrott, hälsa, glädje, gemenskap och inkludering – och nämner tre saker som hon är särskilt nöjd med.

Deltagarupplevelsen
I samband med att spelen rundades av genomfördes enkäter med närmare 100 deltagare. De visade att det är fler som är nöjda med evenemanget.
– Deltagarna hade en bra upplevelse. De är supernöjda med sin upplevelse och vistelse i Östersund och Duved, säger Gerda Nilsson Tjernström.

Healthy Athletes
Fothälsa, munhälsa, psykiskt välmående med mera. På Healthy Athletes fick deltagarna möjlighet att genomgå hälsokontroller inom sju olika områden. Omkring 70 procent av deltagarna plus ett 70-tal personer från gruppboenden i närområdet tog chansen att delta i de frivilliga kontrollerna.
– Jag är specifikt nöjd med Healthy Athletes. Att vi lyckades nå ut till så många som 70 procent känns fantastiskt roligt. Normalfallet i Pre-Games-sammanhang är 50 procent, säger Gerda Nilsson Tjernström.
– Deltagarna och volontärerna tyckte att det var fantastiskt.

Vädret
– Det här är ingenting som vi egentligen kan ta på oss men vi är sjukt nöjda med vädret, det kunde inte ha varit bättre. Vädermässigt blev det fyra helt fantastiska dagar, säger Gerda Nilsson Tjernström.

Framöver väntar utvärdering och sammanfattning av spelen.
– Vi vill så klart veta vad deltagande ledare och volontärer tycker om evenemanget så vi samlar in feedback för vår egen skull och för Special Olympics International.

Är det något särskilt minne du tar med dig från spelen?
– Det finns så otroligt många fina minnen att välja på. Det jag tycker är supercoolt med de här tävlingarna är den gigantiska bredden på de tävlandes förmåga, det syns kanske extra tydligt i stafetterna. När det första laget går i mål med sin fjärde åkare skickar lagen i de lägre divisionerna ut sin tredje åkare. Jag tycker det är helt fantastiskt att personer som har så olika förmågor kan tävla jämte varandra och att se att de som går i mål är stolta och värdesätter sin egen prestation. Det borde fler göra.
– Jag tar också med mig allt jobb som volontärerna lagt ner. Alla volontärer som gick in i det här med stort fokus på deltagarnas upplevelser. Det var väldigt kul att se alla engagerade volontärer som gjorde allt vad de kunde för att göra tävlingar, Healthy Athletes och Youth Leadership Summit så bra som möjligt. De är förutsättningarna för att evenemanget ska bli av och jag hoppas de går därifrån med upplevelsen av att det har varit med om något speciellt, en särskild upplevelse.

Nyhetsarkiv