februari 21, 2019 - 1:15 e m

Politiker utmanade Sverigelaget: ”Ett privilegium för oss att kunna stötta vårt lag”

I samband med Sverigelagets pre-camp i december utmanade Robert Aslan (S), ordförande i kultur och fritidsnämnden i Botkyrka kommun, laget på en match. Nu har utmaningen blivit verklighet.

Fem politiker från Botkyrka kommun deltog i kvällen som började med uppvärmning och fortsatte med match.
Matchen spelades i Tumba idrottshus och lagen blandades med representanter från kommunen och IFK Tumbas Unified-lag, där flera spelare i Sverigelaget är med.

– Det var himla kul och himla roligt. Det var några år sedan jag spelade handboll. Under min juniortid spelade jag i Norsborgs IF men det var 28 år sedan tror jag, säger Robert Aslan efter matchen.

 

Det är mycket tack vare ett beviljat bidrag från Botkyrka kommun som Sverigelaget har möjlighet att delta i och förbereda sig inför Special Olympics World Summer Games i Förenade Arabemiraten i mars.

– Vi har en sponsorpeng i Botkyrka kommun där föreningar kan äska pengar för stora event och stora händelser. Att de lyckats ta sig till Special Olympics är jättestort och det är ett privilegium för oss att kunna stötta vårt lag och att få önska dem lycka till i Abu Dhabi, säger Robert Aslan.

Vänsternian William Gårdeman, spelare i IFK Tumba och Sverigelaget står lutad mot väggen utanför omklädningsrummet efter matchen. Han är nöjd med kvällen.

– Det var bra och kul, säger han.

Både William Gårdeman och lagkamraten Kim Nilsson ser mycket fram emot de annalkande sommarspelen. Den 7 mars reser de och resten av laget till Abu Dhabi.

– Det börjar kännas lite i magen. Man börjar känna att det närmar sig och man är taggad på att det ska börja, säger han.

Robert Aslan igen.

– Vi hoppas verkligen att de presterar och har roligt och att de utvecklas, stöttar varandra och stärker laget.

Klicka här för att se fler bilder från matchen.

Nyhetsarkiv