Det nya samarbetet mellan Special Olympics Sverige och Mitsubishi Electric invigdes i samband med registreringen på Dag Hammarskjölds Torg. På bilden klipper Akihiro Kambara, president för Mitsubishi Electric Europe B.V. Scandinavia, och Åsa Llinares Norlin, ordföranden för Parasport Sverige, invigningsbandet.

juni 16, 2022 - 6:45 e m

Nytt samarbete invigdes på Special Olympics Games

På registreringen av Special Olympics Games invigdes samarbetet mellan Special Olympics Sverige och Mitsubishi Electric.

Det är på registreringen som idrottare och ledare hämtar sina deltagarkit med bland annat tröja, ackreditering och deltagarpåse. På Special Olympics Games i Malmö hölls registreringen på Dag Hammarskjölds torg på torsdagseftermiddagen. På torget fick deltagarna chansen att prova på roliga aktiviteter, botanisera bland allehanda dräkter från Malmö operas kostymförråd och delta i en stafett.

På registreringen invigdes även det nya samarbete mellan Special Olympics Sverge och Mitsubishi Electric.

Akihiro Kambara, president för Mitsubishi Electric Europe B.V. Scandinavia, och Åsa Llinares Norlin, ordföranden för Parasport Sverige, klippte bandet.

– Vi är väldigt glada och tacksamma över att vara här och stötta Special Olympics och spelen i Malmö, säger Akihiro Kambara.

Mitsubishi Electric är sedan april i år officiell sponsor till Special Olympics Sverige. Samarbetet innefattar en särskild satsning på just Special Olympics Games. I Malmö var Mitsubishi Electric presentatör för registreringen vilket gav aktiva, ledare och besökare en kul och positiv start på fyradagarsevenemanget.

– Jag ser fram emot att ha kul och njuta av den fantastiska tiden under hela evenemanget, säger Akihiro Kambara.

Förutom satsningen på Special Olympics Games kommer Mitsubishi Electric också att presentera och bidra med resurser till Sverigelagets PreCamp inför Special Olympics World Summer Games i Berlin 2023. Samarbetet sträcker sig över tre år.

– Jag hoppas att alla idrottare ska kunna njuta och idrotta som jämlikar, säger Akihiro Kambara.

Läs mer: Mitsubishi Electric inleder samarbetet med Special Olympics Sverige

Nyhetsarkiv