Special Olympics School Day.

september 23, 2019 - 1:58 e m

”När veckan är slut har hundratals elever fått chansen att prova idrott”

Den här veckan är det European Week of Sport. Det firar vi med att arrangera inte mindre än tre School Days och en School Day Unified.
– När veckan är slut har hundratals elever fått chansen att prova på idrott, säger Helena Hehlke, projektledare.

Vi går en fullspäckad idrottsvecka till mötes. På måndag arrangeras School Day i Vessige utanför Falkenberg. På onsdag är det dags för School Day i Visby. Och på torsdag är det School Day i Nyköping och School Day Unified i Botkyrka kommun.

Helena Hehlke är projektledare för Special Olympics School Day.

– Jag har sett fram emot den här veckan länge. Att våra School Days och School Days Unified sammanfaller med European Week of Sport gör det hela extra kul, säger hon.

Unified-konceptet lanserades i år och dagen i Botkyrka kommun är den andra Unified-dagen som arrangeras. När den första Unified-dagen arrangerades i Östersund den 4 april deltog en bit över 200 elever. I Botkyrka väntas den siffran bli ännu högre.

– Sett till antalet deltagare i Botkyrka ser det mycket bra ut. Vi har inga bekräfta siffror just nu men det ser ut att kunna bli närmare 400 elever med och utan intellektuell funktionsnedsättning, säger Helena Hehlke som själv kommer att vara på plats under dagen.

Unified-konceptet bygger på att elever med och utan intellektuell funktionsnedsättning provar idrotter tillsammans. Ledare

På schemat för dagen i Botkyrka finns massor av idrotter att väja på, bland annat innebandy, gåfotboll, handboll, parkour, pickleball och golf – för att nämna några.

– Vi ser fram emot härliga idrottsdagar med rörelseglädje och många deltagare. Förhoppningen är att deltagarna går vidare till att träna med en förening efteråt, säger Helena Hehlke.

School Days och School Days Unified är ett samarrangemang mellan Special Olympics Sweden, distrikten och föreningar på respektive ort och är möjligt tack vare Postkodstiftelsen.

European Week of Sport är ett initiativ som inom Europa som ska uppmuntra européerna till en aktivare och mer hälsosam livsstil genom idrott.

Nyhetsarkiv