Judokan Mike Malmer.

november 14, 2022 - 9:45 f m

Mike tillbaka efter VM-äventyret: ”Tack för allt stöd”

Det gick bra för Special Olympics Sveriges ambassadör Mike Malmer på VM i jujutsu.
– Skönt att se att träningen har gett resultat, säger han.

Den senaste veckan har Special Olympics Sveriges ambassadör Mike Malmer tävlat i VM i jujutsu och brasiliansk jujutsu i Abu Dhabi, Förenade arabemiraten.
Äventyret har han delat med sig av i Special Olympics Sveriges sociala medier. Men nu är äventyret slut och VM-medaljören har landat hemma.
– Planet var två timmar försenat så vi kom hem vid klockan 15 igår. Jag har inte återhämtat mig tidsmässigt än men det ordnar sig, säger Mike Malmer på måndagsmorgonen.

Tävlingarna gick bra. Mike, som var regerande världsmästare i jujutsu, försvarade titeln och vann guld på nytt.
Det blev även guld i brasiliansk jujutsu, som han tävlade i för första gången.
– Det har varit jättebra. Medaljerna visar att hård träning ger färdighet, säger han.

Mike vill även passa på att skicka en hälsning till alla som stöttat honom och på resan.
– Tack alla som följer och inspirera mig på olika sätt. Våga testa olika saker, man vet aldrig när man lyckas. Även om man har en funktionsnedsättning eller inte, alla har olika sätt att lyckas i livet och alla kan komma långt. Jag hoppas att världen blir mer inkluderande och att personer med och utan funktionsnedsättning kan samarbeta ännu mer. Tack så jättemycket för allt stöd. Mot nya äventyr.

Det blir inte längre vila för VM-medaljören. Hemma i Sverige fortsätter vardagen som vanligt. Förutom jobb blir det mycket träning.
– Jag kör bland annat konståkning och judo, ja, jag kör alla idrotter som jag brukar göra. Och det är skönt att se att det har gett resultat, säger Mike.

Det ska även nämnas att det gick bra för Special Olympics-profilerna Jenny Öster Hall och Ida Björnritz på VM i Abu Dhabi. Jenny tog två guld och ett silver och Ida två silver.

Nyhetsarkiv