Judokan Mike Malmer pratar med en annan judoka.

januari 28, 2023 - 11:01 f m

Mike Malmer vinner lokal utmärkelse: ”Jättebra, roligt och lite nervöst”

Special Olympics-profilen Mike Malmer vinner utmärkelsen Västeråsaren. Priset delas ut av Västerås Tidning.
– Jag trodde inte att jag skulle vinna eftersom det var så bra motstånd. Men det känns roligt och lite nervöst, säger han.

Mike Malmer är 42 år och bor i Västerås. Han har länge varit en profil och förebild inom parasporten och Special Olympics Sverige.

Mike har utövat många olika idrotter – fotboll, judo, boxning, brottning, basket och innebandy och nu senast konståkning – och har en lång meritlista. Han har deltagit i Special Olympics World Games flera gånger och vunnit många VM-medaljer. Dessutom har han medverkat i tv-programmet Heja Sverigelaget och är just nu aktuell i Välkommen till Köping.

Juryns motivering lyder:

”Den stora kärleken till idrotten och en ständig nyfikenhet att ta sig an nya utmaningar har tagit honom ut i världen. Hans kämpaglöd och stora talang har även betalat sig i form av flera VM-guld. Men det är lika mycket ett ständigt leende på läpparna och en smittande positivism som gjort honom uppskattad både på hemmaplan i den lokala föreningen och ute på de internationella tävlingarna. Som en av Special Olympics Sveriges ambassadörer vill han göra samhället mer inkluderande och få fler personer med intellektuella funktionsnedsättningar att börja idrotta. Han är även en utmärkt ambassadör för Västerås och det gör Michael Mike Malmer till en värdig vinnare och pristagare av utmärkelsen Västeråsaren 2022.”

Förutom den hedervärda titeln fick Mike ett diplom och blommor. Diplomet har han hängt upp i köket i lägenheten hemma i Västerås.

Läs mer: Mike Malmer kan vinna lokal utmärkelse

Nyhetsarkiv