Judokan Mike Malmer står framför en sponsorvägg med Svenska Parasportgalans manér. Han håller blommor och ett diplom i händerna.

maj 8, 2023 - 2:04 e m

Mike Malmer gjorde Årets prestation inom Special Olympics

Mike Malmer vann Årets prestation inom Special Olympics på Svenska Parasportgalan i helgen. Det var andra året i rad som judokan från Västerås tilldelades utmärkelsen.

Årets prestation inom Special Olympics var det första priset som delades ut när Svenska Parasportgalan hölls på Åbytravet i fredags. Priset – som presenterades av Sigma Group och delades ut av Robert Tormena, enhetschef för Sigma Technology Development, gick till judokan Mike Malmer.

Juryns motivering löd:

Arbetet Mike Malmer gör för parasporten och Special Olympics är svårt att beskriva. Mike tar sig ständigt an nya utmaningar och med sin positiva inställning lyckas han både få personer, organisationer och andra aktörer att vilja utveckla idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning. I rollen som ambassadör för Special Olympics Sverige föreläser han, sprider glädje och lockar fler till föreningsidrotten. Inget är omöjligt när det gäller Mike.

Det är andra gången Mike Malmer vinner priset.

– Det är roligt, säger han och berättar hur mycket idrotten betyder för honom.

– Även fast man har en dålig dag går man och tränar, har roligt och träffar kompisar.

Nominerade i kategorin var även Isak Langfors och Camilla Nilsson.

Nyhetsarkiv