Judokan Mike Malmer pratar med en annan judoka.

december 30, 2022 - 9:52 e m

Mike Malmer kan vinna lokal utmärkelse

Judokan och Special Olympics-profilen Mike Malmer kan vinna utmärkelsen Västeråsaren 2022.

>>Klicka här för att gå till omröstningen<<

Utmärkelsen delas ut av Västerås Tidning och går till den ”person eller grupp som på bästa sätt bidragit till att sätta Västerås på kartan eller gjort Västerås till en bättre stad att leva i”.

Nomineringen lyder: ”Den omtyckte parasportsstjärnan från Västerås har genom åren tagit mängder med medaljer både i judo, jiu-jitsu och brasiliansk jiu-jitsu. Senast nu i höstas vann 42-årige Mike två guld när para-VM i jiu-jitsu och brasiliansk jiu-jitsu avgjordes i Abu Dhabi. Genom idrotten har Mike Malmer fått se hela världen. Till exempel tävlade han i Special Olympics i Abu Dhabi 2019 då han lyckades ta hem guldmedaljen i judo. Han tog även för sitt engagemang, entusiasm och kärlek för att hjälpa alla som tränar med honom hem Årets prestation inom Special Olympics under Parasportgalan 2022.”

Förutom Mike har följande fem lokala kandidater möjlighet att få utmärkelsen: Miriam Ruth, Sofie Svensson, bröderna Kheirmand, Henrik Pilerud, och Emilia Brangefält. (Du kan läsa mer om kandidaterna på Västerås Tidnings hemsida).

Vinnaren utses av en jury men allmänheten kan också vara med och påverka. Stötta Mike och parasporten, klicka här för att gå till omröstningen.

Nyhetsarkiv