Michael "Mike" Malmer, ambassadör för Special Olympics Sverige.

augusti 4, 2020 - 7:00 f m

Mike Malmer: ”Hade jag inte haft idrotten i mitt liv hade jag suttit inne”

Judokan Michael ”Mike” Malmer är en av Special Olympics Sveriges ambassadörer.

Han vill vara ambassadör för att göra samhället mer inkluderande och få fler personer med intellektuella funktionsnedsättningar att börja idrotta.
– Jag vill gärna vara ambassadör för att visa att man är en i mängden även om man tänker olika. Även fast man har olika speciella behov är man människa. Jag kanske tänker olika men får jag rätta nyckeln kan jag visa vilken människa jag är, säger Mike.
Vad betyder idrotten för dig?
– Idrotten betyder jättemycket för mig. Bra hälsa och att man slipper äta så mycket mediciner. Om jag inte hade haft idrotten i mitt liv hade jag suttit inne i fängelse. När man har funktionsnedsättning är det lätt att hamna fel, har man idrotten har man andra kompisar och då vet man att man alltid får vara sig själv och behöver inte förklara jämt. Folk tar hand om en.

 

Nyhetsarkiv