Amanda Ferm och Erika Nylund är mentorer för inom Special Olympics Sveriges ambassadörsprogram.

augusti 21, 2020 - 7:00 f m

Mentorerna: ”Special Olympics är extra krydda på idrotten”

Amanda Ferm och Erika Nylund är två av Special Olympics Sveriges mentorer inom ambassadörsprogrammet.

Mentorernas uppgift är att vara ett stöd till ambassadörerna.
– Vi som är mentorer hjälper de aktiva att utifrån sina förutsättningar delta och sprida kunskap kring Special Olympics, säger Amanda.
– Precis som de som inte kan gå behöver en rullstol som sitt hjälpmedel är vi hjälpmedel för de som har intellektuella funktionsnedsättningar, säger Erika.

Amanda och Erika spelar handboll. De är bland annat partners i IFK Tumbas unified-lag. Ett unified-lag består av spelar med och utan intellektuella funktionsnedsättningar som idrottar tillsammans.
– Special Olympics för mig är att alla ska kunna delta på sin nivå och tillsammans i laget kunna ge varandra förutsättningar till glädje, gemenskap och fysisk aktivitet. Special Olympics är extra krydda på idrotten. Det spelar ingen roll vilken sport man utövar i Special Olympics. Det är bara så magiskt, så mycket kärlek och värme och gemenskap, säger Amanda.
– För mig är det lite emotionellt i och med att jag har en bror som har Downs syndrom och är med i Special Olympics. Det är självklart att han ska kunna få idrotta på sin nivå och vara sig själv och ha roligt, säger Erika.

 

 

Nyhetsarkiv