juli 2, 2020 - 8:55 f m

Hon får Lions Bragdlejon

Kampsportaren Jenny Öster-Hall får Lions Bragdlejon.

Lions Bragdlejon delas ut till en kvinnlig och manlig idrottare med funktionsnedsättning som dels har uppnått idrottsresultat av bragdartad karaktär, dels genom personliga kvalifikationer och insatser varit föredömen för andra idrottare med funktionsnedsättning.

Kampsportaren Jenny Öster-Hall är 22 år och kommer från Vretstorp utanför Örebro. Hon får stipendiet för sina framgångar i judo, jujutsu och brasiliansk jujutsu. Under 2019 tävlade hon bland annat i judo på Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi.

Motiveringen till utmärkelsen lyder: ”Jenny har tävlat framgångsrikt under 2019 i både Judo, Jujutsu (både i duo och newasa grenar) samt i Brasiliansk jujutsu (både i GI och NO GI grenar) och hon har historisk tagit ett EM-guld och fyra VM-guld i alla tre disciplinerna och i alla grenar.”

Stipendiet är på 20 000 kronor. Pengarna vill Jenny Öster-Hall använda till att delta i fler internationella tävlingar – och att hoppa fallskärm.
– Det är ju som ett stickspår till tävlandet, jag känner mig livrädd att tänka på att hon skulle hoppa fallskärm. Men visst, hon är vuxen och får göra vad hon vill med sina pengar. Jag ser det inte som omöjligt att det kommer ske, Jenny själv är totalt orädd, säger mamma Yvonne Berger till Nerikes Allehanda

På herrsidan får bordtennisspelaren Nicklas Westerberg, 23 år från Stora Sundby utanför Eskilstuna, Lions Bragdlejon.

Nyhetsarkiv