I bildmontaget syns den frilagda bordtennisledaren Christoffer Pettersson med ett rack i handen. Bakom honom syns en bild på fyra rack och en boll på ett bordtennisbord.

oktober 14, 2021 - 9:45 f m

Ledaren om School Days: ”Alltid bra att träffa nya barn som får prova på våra idrotter”

I början av oktober hölls Special Olympics School Day i Järfälla. Prova på-dagen var en av de första att arrangeras efter att coronarestriktionerna hävts den 29 september.

– Det känns fantastiskt att vara igång. Vi har jobbat länge för att göra den här dagen och när vi insåg att vi skulle kunna göra den fullskalig blev vi väldigt glada. Det är fantastiskt att vi kan erbjuda den här dagen i dag, säger Eddie Björketun, idrottskonsulent på Parasport Stockholm.

Vad tror du att den här dagen betyder för eleverna?
– Jag tror den betyder något enormt. Vi vill slå ett slag för parasporten och visa upp att vi finns, det blir ett smörgåsbord där eleverna får prova på olika aktiviteter. Sedan är det upp till oss att kavla upp armarna och se till att hitta rätt verksamhet för respektive elev. Vårt arbete börjar egentligen i morgon med att försöka slussa ut dem i föreningslivet.

Ungefär 100 särskoleelever deltog i dagen där ett tiotal föreningar visade upp sina idrotter. Christoffer Pettersson från IFAH Stockholm var ledare för bordtennisen och boccian.

– Det känns jätteroligt att vara här, säger han.

– Intresset för våra idrotter har varit stort och det har varit ett bra flöde under hela dagen.

Vad betyder det för er som förening att vara med på den här dagen?
– Det betyder jättemycket. Det är alltid bra att träffa nya barn som får prova på våra idrotter.

 

Se glädjen på Special Olympics School Day i Järfälla

Nyhetsarkiv