Kronprinsessan Victoria

maj 17, 2019 - 12:57 e m

Kronprinsessans hyllning: ”En förebild när det gäller parasporten”

I samband med sin landskapsvandring i Jämtland passade kronprinsessan Victoria på att hylla regionen för dess arbete med parasport.

– Hela Jämtland är verkligen en förebild, säger hon.

Parafotboll var en del i kronprinsessan Victorias landskapsvandring i Jämtland på fredagen. Efter uppvisningsmatchen på Sportfältet i Östersund hyllade hon regionen för dess arbete med parasport.

– Över huvud taget så görs det väldigt mycket bra här. Hela Jämtland är verkligen en förebild när det gäller parasporten och har varit det under en väldigt lång tid. Det var väldigt tidiga på det området. Så jag tyckte det var väldigt fint att få möjligheten att vara med i dag, säger hon.

Det händer mycket inom parasporten i regionen. Om två år arrangeras exempelvis världens största humanitära idrottsevent – Special Olympics World Winter Games – i Åre och Östersund.

– Jag tror att det betyder väldigt mycket. De här evenemangen, oavsett inriktning, så blir det väldigt fin uppslutning och bra samtal och de belyser verkligen de olika idrotterna. I det här sammanhanget, när du säger parasport, så tror jag att det är viktigt. Det är en viktigt grupp som också får synas och berätta allt det fina man göra och det sociala spelet, som det ju också är, och hur viktigt det är.

Om parasportens utveckling säger kronprinsessan Victoria:
– Jag tycker att det går framåt i väldigt många länder. Jag har haft förmånen att ha fått vara med under en period och sett att den får större utrymme i media och det är väldigt viktigt för den ökade förståelsen och fokus.

Kommer du att vara på plats på Special Olympics World Winter Games om två år?
– Det hoppas jag verkligen. Det är min absoluta målbild. Om inte som aktiv, så som starkt hejande.

Parafotboll med kronprinsessan Victoria

 

 

 

Nyhetsarkiv