maj 15, 2019 - 7:39 f m

Kronprinsessan Victoria spelar parafotboll i Östersund

På fredag kommer kronprinsessan Victorias landskapsvandring till Jämtland. Där kommer hon bland annat att spela parafotboll med Parasport Sverige, Storsjöcupen och IFK Östersund.

Landskapsvandringen inleds med ett besök på Sportfältet i Östersund på fredag förmiddag.

Parasport Sverige och Special Olympics World Winter Games tar tillsammans med Storsjöcupen emot Kronprinsessan vid fotbollsplanerna.

Under besöket får hon träffa spelare och ledare från IFK Östersunds parafotboll. De berättar om verksamheten och Kronprinsessan får även chansen att delta i en kortare träningsmatch.

Efter matchen berättar representanter från Parasport Sverige om de stora idrottsevenemang som är på gång i regionen. 2021 arrangeras Special Olympics World Winter Games, världens största humanitära idrottsevenemang det året, och två år senare World Para Snow Sports Championships.

Allmänheten är inbjuden att delta och efter besöket på Sportfältet forsätter dagen för Kronprinsessan i Andersöns naturreservat.

Det var under hösten 2017 som Kronprinsessan inledde en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.
”Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse”, skriver Kungahuset i ett pressmeddelande.

Klicka här för att läsa mer om Kronprinsessans besök i Jämtland.

Så här såg det ut när Kronprinsessan Victoria besökte Parasportgalan tidigare i år.

Nyhetsarkiv