Kronprinsessan Victoria.

maj 17, 2019 - 12:37 e m

Kronprinsessan spelade parafotboll: ”Var en total glädje”

Mycket glädje och skratt. Att kronprinsessan Victoria gillar parafotboll märktes när hon deltog i en uppvisningsmatch i Östersund på fredagen.

– Det var väldigt roligt, säger hon.

Matchen spelades på Sportfältet och de båda sjumannalagen bestod av spelare från Östersunds parafotbollslag och barn och ungdomar från allmänheten.

– Det var jätteroligt. Det var en total glädje. Jag spelar ju inte fotboll men det var väldigt roligt att få vara med i ett så härligt lag. Sport betyder mycket och att få göra det tillsammans i en stor grupp är härligt, säger kronprinsessan Victoria.

Och du gjorde ett mål också.
– Det var i och för sig det fånigaste målet jag någonsin sett. Men det blev ju mål så det räknas ju, säger hon med ett skratt.

Kronprinsessan passade även på att hylla regionen för dess arbete med parasport.

– Hela Jämtland är verkligen en förebild när det gäller parasporten och har varit det under en väldigt lång tid.

IFK Östersundspelarna Frida Blomqvist och Victoria Moén Fahlström deltog i matchen.

– Det har varit jättekul. Att få träffa alla igen och att få träffa kronprinsessan. Det var roligt och hon var duktig, säger Victoria Moén Fahlström.

– Det var jätteroligt och kul att se hur kronprinsessan spelar fotboll. Hon var duktig och hennes mål var snyggt, säger Frida Blomqvist.

Träningsmatchen var en del i kronprinsessans landskapsvandring i Jämtland. Efteråt fortsatta hon till Andersöns naturreservat för att vandra.

Med landskapsvandringarna vill kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstiden samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här. Syftet är också att lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Kronprinsessan Victoria spelar parafotboll i Östersund

Nyhetsarkiv