Kim Nilsson, ambassadör för Special Olympics Sverige.

augusti 13, 2020 - 7:00 f m

Kim Nilsson: ”Jag vill dela min kunskap med alla andra”

Handbollsspelaren Kim Nilsson är en av Special Olympics Sveriges ambassadörer.
– Jag vill vara ambassadör för jag vill dela min kunskap med alla andra och hoppas att de också vill börja idrotta, träffa kompisar och må bra, säger han.

Kim Nilsson är styrelseambassadör och de aktivas representant i IF-rådet.
– Många idrottare med intellektuella funktionsnedsättningar ser mig som en förebild och då kan de komma till mig med sina tankar och idéer så kan jag ta det vidare så att vi kan förbättra till så som de vill ha det.

Vad betyder idrotten för dig?
– Idrotten har gett mig väldigt mycket. Det finns så många bra ledare som har hjälpt mig när jag har haft det lite stökigt. Mitt liv nu är underbart. Mycket är idrottens förtjänst men väldigt mycket är min dotter också.

Och från hälsoperspektivet?
– Idrotten har förbättrat min hälsa. Man får bättre kondition och man mår mycket bättre här inne, säger Kim och klappar sig på bröstet.

Nyhetsarkiv