mars 27, 2020 - 2:00 e m

Johan Strid tackar för sig

Efter sex och ett halvt år hos Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté väljer Johan Strid att lämna posten som generalsekreterare. 
– Jag lämnar med ett leende på läpparna. Vi har haft kul i parasporten tillsammans! Stort tack till alla som jag arbetat med för Parasporten, säger Johan Strid.

Under Johans ledning har parasporten gått igenom en mycket dynamisk period med stor utveckling. Förbundet har vuxit och utvecklats till att bli ett ledande centrum för kunnande om Parasport i Sverige.

– Vi har satt nya avtryck i svensk idrott. Förbundet är på väg att omvandla sig till att bli ett kompetenscenter för parasporten i Sverige, för hela idrotten. Samarbetet med SOK, RF och politiken är starkare än någonsin. Vi har en solid ledningsstruktur och vår personal är den smartaste grupp människor som jag någonsin har arbetat med. Vår styrelse är modig och vågar ta tuffa strategiska beslut. Åsa, vår ordförande, har på kort tid skapat fantastiska förutsättningar för förbundets verksamhet, säger Johan Strid.

– Johan har gjort ett fantastiskt fint utvecklingsarbete under sin tid. Vi i styrelsen önskar honom lycka till i framtiden när han nu valt att gå vidare till andra utmaningar, säger Parasport Sveriges styrelseordförande Åsa Llinares Norlin.

Som en konsekvens av förändringen går Parasport Sveriges styrelse tillfälligt in i en mer stöttande roll.

Vi är fullt medvetna om att många vill få möjlighet att hålla en mer formell avtackning av Johan Strid för hans fantastiska insatser för parasporten i Sverige. Det ska vi givetvis ha. Men med tanke på omständigheterna som råder under coronavirusets spridning så måste vi dock tyvärr be att få återkomma senare med både plats och tid för denna.

Nyhetsarkiv