Johan Glennmo, styrelseorförande för Danir, som är moderbolag till Sigma, huvudsponsorn till Special Olympics Sverige.

juni 16, 2022 - 7:07 e m

Johan Glennmo: ”Det känns fantastiskt kul att vara här”

Sigma Group är huvudsponsor till Special Olympics Sverige och har med stort engagemang hjälpt till att göra Special Olympics Games till den idrottsfest deltagarna så länge längtat efter.

Ett par timmar innan invigningen träffar vi Johan Glennmo, styrelseordförande för Sigmas moderbolag Danir, vid registreringen på Dag Hammarskjölds torg. Han har precis deltagit i en gemensam stafett med besöksprogrammet och idrottare där ett av delmomenten var att kasta tre ärtpåsar i en rockring.

– Hur det gick? Måste vi ta det nu, skrattar Johan Glennmo.

Sigma har varit huvudsponsor till Special Olympics Sverige sedan 2020. Sponsorskapet har bland annat möjliggjort att arbetet med Special Olympics School Days – de populära idrottsdagarna i särskolan – kunnat fortsätta runtom i hela landet.

Sigma har även visat stort engagemang för Special Olympics Games och har bidragit starkt till att göra spelen till de bästa möjliga.

Sigma ställer bland annat upp med volontärer till invigningen av spelen, deltar med flera representanter i besöksprogrammet och på Kärlekens torg ställer initiativet Heja Klubben! ut. Sigma har även bidragit till evenemangets synlighet i Malmö.

Man gör det också på hemmaplan. Huvudkontoret ligger i Malmö.

– Det känns fantastiskt kul att vara här! Kul att få Special Olympics Games till Malmö, säger Johan Glennmo.

Vad ser du fram emot på Special Olympics Games?

– Att se mycket glädje och energi, full fart och stort engagemang från deltagarna.

Varför tycker du att det är viktigt med den här typen av större evenemang?

– Jag tror alla initiativ och engagemang som visar upp hur kul och viktigt det är att idrotta är bra. Jag tror det är viktigt att vara föredömen för andra som inte riktigt har förstått hur viktigt det är med idrott och hälsa. Det tycker jag är bra.

Special Olympics Games är ett samarrangemang mellan Special Olympics Sverige, Sigma Group, Malmö stad, Event in Skåne och FIFH Malmö.

Nyhetsarkiv