Golfspelaren Eric Englesson står i en inomhushall med armarna i kors.

juni 15, 2022 - 9:13 f m

”Jag är laddad inför Special Olympics Games”

Inför Special Olympics Games i Malmö 2022 hjälper idrottare till att synliggöra idrott och hälsa. Här får du lära känna Eric Englesson som är idrottsambassadör för golfen.

Eric Englesson är 37 år och bor på ett LSS-boende i Malmö. På Special Olympics Games i Malmö kommer han att tävla i golf.
– Jag är laddad inför tävlingen. Jag har tränat, tränat och tränat, säger han.

Eric har spelat golf länge. Grönt kort tog han när han var 15, alltså för mer än 20 år sedan. I dag tävlar han för Oxie GK. Av erfarenhet vet han att en viss nervositet kommer att infinna sig på första tävlingsdagen.
– Första slaget kommer att vara nervöst. Men det kommer att kännas bra. Det kommer att vara nerver, nervositet, men jag kommer tänka: go for it, säger Eric.

Golf är en av de idrotter som är uttagningstävling till Special Olympcis World Games i Berlin nästa år. Det innebär att deltagarna har möjlighet att bli uttagna att representera Sverigelaget på världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning.
– Jag är sugen på Berlin. Om jag skulle bli uttagen till Berlin så är det en stor grej men det får vi ta då.

Inför Special Olympics Games i Malmö har Eric en speciell roll. Han är nämligen idrottsambassadör för tävlingarna. Det innebär bland annat att hon kommer hjälpa till att synliggöra spelen. Syftet är att med hjälp av idrottare få fler personer med intellektuell funktionsnedsättning att upptäcka idrottsglädje och börja i en förening.

Vad är det bästa med idrott?
– Idrott är roligt och kreativt. Roligt att utöva och kul för alla att vara med i. Jag gillar bredden i idrotten och vill locka nya och gamla till golfen.

Special Olympics Games är Sveriges största breddidrottstävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Tävlingen arrangeras i Malmö den 16-19 juni 2022.

Special Olympics Games är ett samarrangemang mellan Special Olympics Sverige, FIFH Malmö, Malmö Stad, Event in Skåne och Sigma Group AB.

>>Läs mer om Special Olympics Games på www.specialolympicsgames.se<<

Nyhetsarkiv