Närbild på en fotboll som en person sparkar på.

maj 13, 2020 - 1:30 e m

Ingen fotbollsfest i Göteborg i sommar

Det blir inget Gothia Special Olympics Trophy 2020. Turneringen som skulle firat tio år ställs in på grund av coronaviruset. Det skriver Gothia Cup på sin hemsida.

2020 skulle bli året då Gothia Special Olympics Trophy (tidigare Kim Källström Trophy) tio-årsjubilerade. I stället får den populära turneringen sällan sig till växande skaran av evenemang som ställts in till följd av coronapandemin.

Gothia Special Olympics Trophy är en del av Gothia Cup som i sin tur är en av världens största fotbollsturneringar för barn och ungdomar.
”Det här är de svåraste orden jag någonsin formulerat: Det blir inget Gothia Cup i år. Inga färgsprakande klädda, leende ungdomar på Göteborgs gator. Inga kolsyrebubblande hjärtan över glädjen de delar. Ingen full fart framåt-fotboll, så som bara ungdomar kan spela vår älskade sport”, säger Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia Cup, i ett uttalande som publicerats på gothiacup.se.

Han fortsätter:
”Fortsätt ta hand om varandra. Vi kommer inte att dela några oförglömliga minnen tillsammans denna sommar men vi delar den här kampen. Och även om vi är distanserade från varandra fysiskt, finns Gothia Cup-familjen alltid där för varandra.”

Gothia Special Olympics Trophy skulle avgjorts den 12-16 juli. Nästa års turnering hålls den 18-22 juli.

Nyhetsarkiv