juni 7, 2022 - 3:17 e m

Idrottsambassadören: ”Kul att vara en förebild för andra”

Inför Special Olympics Games i Malmö 2022 hjälper idrottare till att synliggöra idrott och hälsa. Här får du lära känna Jimmy Andersson som är idrottsambassadör för dressyren.

Jimmy Andersson är 27 år och bor i Visby. Han har testat många olika idrotter men den han fastnat mest för är dressyr.
– Det bästa med idrott är att man får röra på sig och träffa nya och gamla kompisar, säger han.

Jimmy har ridit sedan 2005, det vill säga i 17 år.
– Det är ännu roligare nu än vad det var i början. Då var jag så rädd för hästar, säger han och berättar att han var väldigt lättskrämd som barn och lätt blev rädd och fick ont i magen.

Jimmy envisades dock med att komma tillbaka och övervann så småningom sina rädslor. I dag är han inte längre rädd och han får heller inte ont i magen.

I stället har dressyren kommit att betyda otroligt mycket för honom.

Förutom nya vänner och en aktiv och hälsosammare livsstil har den även tagit honom till platser han kanske aldrig hade sett annars.

Efter att ha gjort bra ifrån sig på Special Olympics Games i Göteborg 2018 blev Jimmy nämligen uttagen till att representera Sverigelaget på Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi 2019.

– Jag blev chockad när jag blev uttagen. Väl där var det väldigt kul. Jag fick jättemånga nya kompisar och eftersom jag egentligen inte gillar att åka utomlands blev jag förvånad att det gick så bra som det gick.

Inför Special Olympics Games i Malmö har Jimmy en speciell roll. Han är nämligen idrottsambassadör för tävlingarna. Det innebär bland annat att hon kommer hjälpa till att synliggöra spelen. Syftet är att med hjälp av idrottare få fler personer med intellektuell funktionsnedsättning att upptäcka idrottsglädje och börja i en förening.

– Jag tror att det kommer att bli väldigt, väldigt bra. Det är kul att vara en förebild för andra.

Special Olympics Games är Sveriges största breddidrottstävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Tävlingen arrangeras i Malmö den 16-19 juni 2022.

Special Olympics Games är ett samarrangemang mellan Special Olympics Sverige, FIFH Malmö, Malmö Stad, Event in Skåne och Sigma Group.

>>Läs mer om Special Olympics Games på www.specialolympicsgames.se<<

Nyhetsarkiv